Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
USPJEH OŠ VLADIMIRA VIDRIĆA

Stigli su do zlatnog statusa međunarodne ekoškole

Foto: Grad Kutina
U školi ističu da su svoj doprinos ovom uspjehu dale mnoge generacije učenika i nastavnici osnovne škole

Kutinska Osnovna škola Vladimira Vidrića stigla je do zlatnoga statusa međunarodne ekoškole.

Održava se u petak i subotu 25. i 26. lipnja Festival vina MoslaVina Kutina očekuje sve vinoljupce i gurmane

Zajednički je to uspjeh generacija učenika, učitelja i zaposlenika ove škole koji su dali svoj doprinos brizi o prirodi, okolišu, suživotu čovjeka i prirode bez uništavanja, zagađivanja i iscrpljivanja prirodnih resursa. Tijekom godina organizirali su učenici i školski djelatnici, te proveli, niz različitih projekata koji su vezani uz promicanje ekološke svijesti i kulture življenja u skladu s prirodom čime su postali prepoznatljiva škola u javnosti.

– Učili smo o prirodnim resursima kao što su voda i sunčeva energija, pripremali proizvode od ljekovitoga i začinskoga bilja, promovirali zdravu prehranu i svakodnevnu fizičku aktivnost, učili smo o recikliranju, izrađivali uporabne predmete od recikliranih materijala, organizirali smo ekosajmove, brinemo o odvajanju otpada, uređujemo školski okoliš, a ponosimo se i humanitarnim akcijama kako bismo pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija – ističu u OŠ Vladimira Vidrića u kojoj podsjećaju kako su ih na putu do ovog uspjeha pratili i pomagali kumovi ekoškole: Moslavina d.o.o., Petrokemija d.d. i Messer Kutina kojima škola zahvaljuje na suradnji.

SVEČANA PRIMOPREDAJA Vatrogasci dobili novo vozilo

– Podizanje zelene zastave u planu je početkom iduće školske godine u skladu sa epidemiološkim mjerama. Naš put nastavljamo uz moto “Daj sve od sebe, priroda je dio tebe!” – poručuju iz Osnovne škole Vladimira Vidrića.