Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Raspisan natječaj

Stipendije za darovite učenike i studente, te deficitarna zanimanja

stipendije
Foto: Damir Špehar/PIXSELL/Ilustracija
Natječaj je otvoren do 20. studenoga 2017. godine Raspisan natječaj za stipendije za darovite učenike i studente i one koji se obrazuju za deficitarna zanimanja

Dubrovačko-neretvanska županija će i ove godine izdvojiti 750 tisuća kuna za stipendiranje učenika i studenata s područja Županije. U tijeku je natječaj za dodjelu stipendija darovitim učenicima i studentima, te natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

Ovim natječajima dodijelit će se stipendije za šest darovitih učenika, četrnaest darovitih studenata, jednog učenika koji se obrazuje za program kameno-klesarskog tehničara, jednog učenika za program medicinska sestra/brat, dva studenta budućeg doktora medicine, jednog magistra medicinske biokemije, jednog magistra faramcije, dva magistra edukacije informatike i jednog inženjera medicinsko-laboratorijske dijagnostike.

Visina stipendije iznosi 600 kuna mjesečno za učenike i 1.000 kuna mjesečno za studente. Natječaj je otvoren do 20. studenoga 2017. godine. Zajedno s dosadašnjim korisnicima koji su ostvarili pravo na nastavak primanja stipendije u 2017./2018. školskoj godini Županija će ukupno stipendirati 85 učenika i studenata, priopćili su iz Županije.