Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Uspješna Zimska čarolija u Kutini

Stotinjak mladih i starijih naučilo je klizati

Foto: Grad Kutina
Raznoliki program privukao je mnogobrojne posjetitelje, a u Turističkoj zajednici Kutine u manifestaciji vide mogućnost poboljšanja turističkog imidža grada

– I ovogodišnja Zimska čarolija u Kutini bila je iznimno uspješna i posjećena te je i ove godine donijela pregršt zanimljivih događanja: predstave, kreativne radionice, koncerte, gastronomska i sportska natjecanja, mnogo zabave za djecu i odrasle, a sudjelovali su zborovi, KUD-ovi, tamburaši i dr. Kutina je još jednom pokazala da je grad prijatelj djece te je u sklopu Zimske čarolije pripremljen bogat program za najmlađe posjetitelje. Program je uključivao animaciju, kostimirane likove, predstave za djecu, facepainting i još mnogo toga – kazuju u Turističkoj zajednici grada Kutine gdje su iznimno zadovoljni manifestacijom koja je u Kutini trajala od 30. studenoga lani pa do 6. siječnja ove godine.

Obnovljena kuglačka dvorana u Športskom centru Kutina Jedna od najsuvremenijih kuglana u Europi otvorena u Kutini

U ovogodišnjoj Zimskoj čaroliji definitivno jedna od najvećih i najzanimljivijih atrakcija bilo je veliko klizalište koje je postalo jedan od simbola manifestacije. Klizalište i ledena staza oko fontane pokazali su se velikim uspjehom i do kraja manifestacije “ugostili” su oko 15.000 klizača. Za najmlađe Kutinčane, a ove godine prvi put i za odrasle posjetitelje klizališta, organizirana je škola klizanja u kojoj je više od 100 polaznika učilo osnove klizanja i ponašanja na ledu. Tijekom manifestacije ulicama grada prometovao je Božićni vlakić, a i ove godine vožnja vlakićem bila je besplatna, zahvaljujući sponzorima.

Potpore poljoprivrednicima Preko LAG-a do 3 milijuna kuna za modernizaciju

– Manifestacija Zimska čarolija u Kutini zasigurno pozitivno doprinosi imidžu grada Kutine, a poboljšanjem i proširenjem manifestacije, kao što je učinjeno 2018. godine, postoji mogućnost poboljšanja imidža grada Kutine kao zanimljive turističke destinacije. Ovakve manifestacije mogu biti motiv dolaska turista, a isto tako i dodatni sadržaj turističkog boravka. Njima se ostvaruju turistički efekti i ciljevi koji imaju društveno-ekonomski značaj za grad – zaključuju u TZ Kutina.