Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
volonterski kamp sisačkog muzeja

Studenti će evidentirati povijesnu, etnološku i kulturnu baštinu županije

Volonterski kamp sisačkog muzeja
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Boravak na terenu također ćemo iskoristiti za prikupljanje građe i podataka iz vremena Drugog svjetskog rata i Domovinskog rata, a prvi put ćemo raditi i na popisu vatrogasne baštine - rekao je Ivica Valent

Osam studenata s filozofskih fakulteta u Zagrebu i Rijeci sudjeluje ove godine u tradicionalnom volonterskom kampu Gradskog muzeja Sisak. Oni će do 25. srpnja, pod mentorstvom višeg kustosa Ivice Valenta, više kustosice Katice Mrgić i višeg muzejskog pedagoga Marijana Bogatića, obilaziti povijesno manje istražene dijelove Sisačko-moslavačke županije, gdje će evidentirati povijesnu, etnološku i kulturnu baštinu.

"Boravak na terenu također ćemo iskoristiti za prikupljanje građe i podataka iz vremena Drugog svjetskog rata i Domovinskog rata, a prvi put ćemo raditi i na popisu vatrogasne baštine, koju posjeduju seoska vatrogasna društva. Takav način terenskog rada dosad je pokazao izvanredne rezultate, pa nastavljamo s tom praksom, koja je dragocjena za našu muzejsku kuću i studente", rekao je Ivica Valent.

Uz ostalo, dodatno će istražiti srednjovjekovnu kulturnu baštinu, obići će utvrde Pedalj i Bruvno, Park prirode Lonjsko polje, te područje Sunje, Hrvatske Dubice, Hrvatske Kostajnice i Pokuplja, a posjetit će Martinsku Ves, Osekovo i Bok.

Potpisani ugovori o razminiranju Potpisani ugovori Do kraja godine razminirat će se sva poljoprivredna područja u SMŽ