Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA I HŽ POTPISALi UGOVOR

Studenti će plaćati četvrtinu karte za vlak

Vlak
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Potpisanim ugovorom i subvencijom želimo smanjiti troškove prijevoza studenata. Za ovaj projekt u proračunu smo osigurali 300.000 kuna, a on će se provoditi od 1. veljače, rekao je župan Anušić

Osječko-baranjska županija i Hrvatske željeznice potpisale su ugovor o sufinanciranju prijevoza vlakom redovitih studenata koji imaju prebivalište na području županije, tako da će ih karta, uz popust HŽ-a i županijske subvencije, stajati samo četvrtinu pune cijene. Ugovor o sufinanciranju potpisali su župan Ivan Anušić, predsjednik uprave Hrvatskih željeznica – Putničkog prijevoza Željko Ukić te članovi uprave Mladen Lugarić i Damir Rubčić. 

– Potpisanim ugovorom i subvencijom želimo smanjiti troškove prijevoza studenata. Za ovaj projekt u proračunu smo osigurali 300.000 kuna, a on će se provoditi od 1. veljače – rekao je župan Anušić.

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL

Dogovoreno je pokretanje projekta razvoja turizma zajedničkim nastupom, brendiranjem te predstavljanjem svih festivala i priredaba Ured Europske grupacije za teritorijalnu suradnju otvoren u Osijeku Županija otvara vrata nizu novih projekata i jačoj prekograničnoj suradnji s Mađarskom

Prema potpisanom ugovoru, županija redovitim studentima sufinancira 25 posto mjesečne karte za drugi razred redovitih vlakova, s tim da je u nju već uračunat popust HŽ-a od 50 posto pa će studenti plaćati samo 25 posto pune cijene mjesečne karte, koja omogućuje neograničen broj putovanja na relaciji za koju je kupljena. Kako je istaknuto, potpisivanjem tog ugovora proširena je suradnja Županije i HŽ-a koje su u kolovozu 2018. potpisale sporazum o dugogodišnjem partnerstvu u razvoju integriranog prijevoza putnika. 

Ivan Anušić Pomoć poduzetnicima Krediti s nula posto kamata jedino u ovoj županiji