Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
SAVJETOVALIŠTE ZA DJECU, ADOLESCENTE I OBITELJ

Studenti socijalnog rada na praksi u Petrinji

Foto: Grad Petrinja
Terensku praksu u petrinjskom Savjetovalištu, pod vodstvom psihologa Armina Hadžića, moći će obaviti studenti Pravnog fakulteta

Savjetovalište za djecu, adolescente i obitelj, koje djeluje pri Pučkom otvorenom učilištu Hrvatski dom Petrinja, započelo je suradnju sa Studijskim centrom socijalnog rada Pravnog fakulteta u Zagrebu. Tom suradnjom je omogućeno da u ovoj akademskoj godini studenti mogu odraditi terensku praksu iz kolegija osnove savjetovanja, koji vodi doc. dr. sc. Marina Milić Babić, u svojoj lokalnoj zajednici.

Turistička infrastruktura na Hrastovičkoj gori Vidikovac u Petrinju dovodi nove posjetitelje

– Cilj ove terenske prakse je da se studenti socijalnog rada kroz osobno iskustvo upoznaju s različitim tipovima djelatnosti u području savjetovanja klijenata, odnosno korisnika usluga i sa specifičnim pristupima rada s različitim korisnicima – poručuju iz petrinjskog Savjetovališta.

Trenutačno je jedna studentica socijalnog rada uključena u terensku praksu u Savjetovalištu, koja će pod vodstvom psihologa Armina Hadžića imati priliku upoznati specifičnosti direktnog rada s korisnicima te drugim poslovima koji su vezani uz rad Savjetovališta.

– Istraživanja su pokazala da je neposredno iskustvo terenske prakse pod vodstvom stručnjaka višestruko korisno za studente koji time dobivaju priliku integriranja iskustvenog učenja s teorijskim znanjem. Savjetovalište za djecu, adolescente i obitelj ovom novom suradnjom pokazuje primjer dobre i uspješne suradnje lokalne zajednice s renomiranim akademskim ustanovama – zaključuju u petrinjskom Savjetovalištu.