Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
Objavljen natječaj za stipendiranje

Studentske stipendije povećane na 200 € mjesečno

Sukladno odluci koprivničko-križevačkog župana, ove godine dodijelit će se ukupno 120 stipendija
Foto: KKŽ SUKLADNO odluci koprivničko-križevačkog župana, ove godine dodijelit će se ukupno 120 stipendija

Županijska je uprava ovaj tjedan objavila javni natječaj za dodjelu stipendija studentima s područja Koprivničko-križevačke županije.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić objasnio je kako će se, sukladno odluci župana Korena, ove godine dodijeliti ukupno 120 stipendija u iznosu od 200 eura mjesečno, i to u 12 mjesečnih rata.

Važno je pritom naglasiti kako će se iz sredstava županijskog proračuna za ovu akademsku godinu dodijeliti 20 stipendija više nego prošle akademske godine, kada je dodijeljeno 100 stipendija. Povećan je i novčani iznos stipendija – sa 150 na 200 eura, odnosno za trećinu. Time se nastavlja kontinuirani rast ulaganja Županije u sustav visokog obrazovanja, napominje Ljubić.

Lani je župan Darko Koren potpisao ugovore za stipendiranje 100 studenata, a iznos stipendija bio je povećan sa 133 eura na 150 eura mjesečno. Najzastupljeniji stipendisti bili su s medicinskog fakulteta (njih 19), fakulteta strojarstva (12) te elektrotehnike i računarstva (također 12).

U prostorijama županijske uprave prošli je tjedan održan sastanak povjerenstva za stipendiranje studenata s područja Koprivničko-križevačke županije na kojem je utvrđen tekst natječaja za dodjelu studentskih stipendija ovoj akademskoj godini.

Javni natječaj za dodjelu studentskih stipendija studentima s područja Koprivničko-križevačke županije objavljen je na mrežnoj stranici Županije te na mrežnoj stranici za stipendije Koprivničko-križevačke županije stipendije.kckzz.hr.

Prijave na natječaj obavljat će se isključivo putem mrežne stranice stipendije.kckzz.hr pod rubrikom "Prijava za stipendije" te će se smatrati valjanima ako su podnesene u natječajnom roku od 1. listopada od 7 sati do zaključno 16. listopada ove godine do ponoći, točnije do 23.59 sati.

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu stipendije imaju studenti državljani RH s prebivalištem na području Koprivničko-križevačke županije u neprekidnom trajanju od najmanje dvije godine te koji redovito studiraju na visokim učilištima u RH. Osim toga, ne smiju istodobno biti korisnici neke druge stipendije ili studentskog kredita koji se odnose na obrazovanje.

storyeditor/2024-09-30/PXL_270924_121337278.jpg Dvorana nosi ime osječkog umjetnika iz 19. stoljeća Nova koncertna dvorana oblikovat će kulturni i društveni život grada storyeditor/2024-09-27/20240926_111749.jpg Inicijativa dodatno osnažuje poduzetnički duh u regiji Za 492 poduzetnička projekta dodijeljeno više od dva milijuna eura potpora Ravnatelj bolnice Igor Šegović istaknuo je da uređaj predstavlja zadnju riječ tehnologije Kraće liste čekanja Predstavljen novi 128-slojniMSCT uređaj