Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Poduzetnicima iz županije

Subvencionirat će se kamate za kredite

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL/Ilustracija
Najniži iznos kredita je 100 tisuća kuna, a najviši pet milijuna kuna

Poduzetnicima s područja Zagrebačke županije do kraja godine na raspolaganju je kreditni potencijal kroz Program “Kreditom do uspjeha 2014.” Mjera 1. – Kreditom do konkurentnosti u iznosu višem od 10 milijuna kuna.

Dani hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba MANIFESTACIJA Traju prijave za županijske “Dane hrane”

Riječ je o Programu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta koje ono provodi u suradnji sa Županijom. Korisnici ovog Programa mogu biti mikro, mali i srednji subjekti malog gospodarstva koji ulažu na područje Zagrebačke županije neovisno o sjedištu. Programom će se subvencionirati kamata na kredite za projekte koji obuhvaćaju kupnju, gradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata, kupnju nove opreme ili pojedinih dijelova nove opreme te za obrtna sredstva do 20 posto i do 30 posto iznosa ukupno odobrenog kredita. Prednost pri dodjeli subvencija imat će projekti proizvodne djelatnosti, projekti od značaja za gospodarski razvoj županije te projekti kojima se otvaraju nova radna mjesta.

melanom Zagrebačka županija Raspored besplatnih pregleda ranog otkrivanja melanoma za rujan

U Program su se uključile i pojedine jedinice lokalne samouprave koje su osigurale dodatnu subvenciju kamatnih stopa za projekte koji će se ostvariti na njihovu području. Inače, najniži iznos kredita je 100 tisuća kuna, a najviši pet milijuna kuna.