Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Crveni križ PGŽ-a

Sudionici Eco Heritage Forca upoznali se s radom spasilačke službe

Vježba spašavanja
Foto: Primorsko-goranska županija
Sudionici su se okušali u osnovnim vještinama poput postupka oživljavanja i okreta u bočni položaj, a demonstrirana je i upotreba automatskog vanjskog defibrilatora, kao i realistični prikaz ozljeda

Predstavnici Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije upoznali su sudionike projekta Eco Heritage Task Force s radom spasilačke službe te demonstrirali vježbu spašavanja na jezeru Bajer.

Tijekom dana održano je nekoliko radionica i prezentacija rada Društva Crvenog križa PGŽ i njegove osnovne djelatnosti među kojima su posebno izdvojeni prva pomoć i Služba spašavanja života na vodi.

Sudionici su se okušali u osnovnim vještinama poput postupka oživljavanja i okreta u bočni položaj, a demonstrirana je i upotreba automatskog vanjskog defibrilatora, kao i realistični prikaz ozljeda.

Obnova škole u Cresu Energetska obnova Obnavlja se osnovna škola u Cresu

Prva pomoć posebno je bila zanimljiva onim sudionicima koji se s njom do sada nisu susreli, budući da u pojedinim zemljama nije dio obvezne obuke za polaganje vozačkog ispita.

U poslijepodnevnim satima spasioci su na jezeru Bajer prezentirali tehnike spašavanja utopljenika.
Aktivnosti su, uz stručnu suradnicu Branku Maračić, proveli volonteri DCK PGŽ Ivan Uravić, Andrej Arbanas, Maša Dunatov, Maja Gretić, Marina Pavlić i Marina Miličević.

Primorsko-goranska županija ove je godine domaćin projekta kojeg provodi Hrvatska matica iseljenika, a koji okuplja mlade hrvatskog porijekla iz čitavog svijeta.

Novi Vinodolski Novi Vinodolski Mala škola hrvatskog jezika i kulture Zlatko Komadina niz projekata Komadina: U Primorsko-goranskoj županiji veliki investicijski ciklus