Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
Novac za obnovu nakon potresa

Sudjelovali na aukciji i donirali slike za akciju Slikari i kipari za Markuševec

1/8
Foto: Grad Đurđevac
Na aukciji putem Facebooka moglo se kupiti gotovo 300 likovnih radova koje su slikari i kipari poslali iz mnogih gradova Hrvatske te iz Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine

Nakon razornog potresa koji se dogodio 22. ožujka u Zagrebu s epicentrom u Markuševcu pokrenuta je humanitarna akcija Slikari i kipari za Markuševec. Markuševec je pretrpio najveću štetu te su brojni stanovnici ostali bez krova nad glavom jer se veliki broj kuća i stanova urušio.

Za osnovnoškolce Aerobikom započelo Ljeto u knjižnici

Akciju su pokrenuli Đurđevčan sa markuševečkom adresom Romeo Carek i slikar Milan Stunja koji je često boravio na likovnim kolonijama "Kota 505-Čepelovački breg". U sklopu humanitarne akcije održane su već dvije likovne kolonije na kojima su se izrađivale slike za pomoć u obnovi porušenog Markuševca.

Humanitarnoj akciji pridružili su se i Grad Đurđevac te pojedini članovi udruge "Peski-Art Đurđevac" – Mirko Markešić, Ivan Rođak, Marija Stipan te Vesna Martinjak.

Grad Đurđevac je ovom prilikom za aukciju donirao sliku svog zaštitnika Sv. Jurja, te je sudjelovao na aukciji i kupio jednu sliku u vrijednosti 5000 kuna.

Na aukciji putem Facebooka moglo se kupiti gotovo 300 likovnih radova koje su slikari i kipari poslali iz mnogih gradova Hrvatske te iz Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine, a sav prihod od prodanih likovnih radova namijenjen je za popravak kuća Markuševčana stradalih u potresu.

povorka aranžiranih kola i defile oldtimer traktora Povorka aranžiranih kola, atrakcija zadnjeg dana Picokijade

Podsjećamo da je odmah nakon potresa Grad Đurđevac ponudio smještaj za 10 obitelji u Hotelu Picok u Đurđevcu te je Đurđevac među prvima poslao kamione građevinskog materijala koji su pomogli mnogima u obnovi njihovih domova.