Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka 78 pregleda
Potpisan sporazum

Suradnja Obrtničke komore i Visoke škole Nikola Šubić Zrinski

Adolf Cvanciger
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Sporazum će omogućiti da kandidati, koji su završili trogodišnja obrtnička zanimanja obrazovanje nastave u Visokoj školi Nikola Šubić Zrinski.

Obrtnička komora Sisačko-moslavačke županje i Visoka škola Nikola Šubić Zrinski iz Zagreba potpisali su sporazum o suradnji temeljem kojeg će se omogućiti kandidatima koji su završili trogodišnja obrtnička zanimanja nastavak obrazovanja u Visokoj školi Nikola Šubić Zrinski.

Škola će odraditi pripremni seminar, osigurati promotivne materijale i održavati prezentacije kako bi se srednjoškolci pripremili za nastavu, dok će Obrtnička komora biti zadužena komunikaciju s obrtničkim školama u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Sporazum su potpisali Adolf Cvanciger, predsjednik OK SMŽ i dekan dr. sc. Ivica Katavić.

- Projekt organizacije pripremnog seminara je osmišljen za kandidate koji nakon završetka srednjoškolskog žele nastaviti svoje obrazovanje na visokoškolskoj razini. Visoka škola Nikola Šubić Zrinski s tim ciljem organizira seminar pod nazivom "Stjecanje poduzetničkih kompetencija s ciljem razvoja obrtništva" u ukupnom trajanju od 350 nastavnih sati, putem kojeg se obrtnici pripremaju za preddiplomski stručni studij „Ekonomija poduzetništva“ ili „Globalna logistika“ u trajanju od 3 godine, nakon kojeg stječu naziv stručni prvostupnik (bacc. oec.) ekonomije te 180 ECTS bodova. Troškovi upisnine za seminar iznose 2.500,00 kuna, a prilikom upisa polaznika na spomenute studije, iznos školarine umanjuje im se za  taj iznos – rekao je dr. sc. Katavić.