Izbornik
Naslovnica Županije
Potpisan Sporazum o suradnji između Ericssona Nikole Tesle i FERIT-a

Suradnjom i partnerstvom ostvaruje se gospodarski i društveni prosperitet

DUGOGODIŠNJA uspješna znanstveno-istraživačka, razvojna i obrazovna suradnju podignuta je na još višu razinu novim ugovorom
1/2
Foto: OBŽ

Prije pet godina kompanija Ericsson Nikola Tesla otvorila je svoj razvojno-istraživački centar i u Osijeku, uz urede u Zagrebu, Splitu i Rijeci. U međuvremenu se broj zaposlenih u Osijeku povećao s početnih 22 na više od stotinu.

U cilju daljnjeg razvoja poslovanja te kvalitetnog povezivanja znanosti i gospodarstva kao preduvjeta za razvoj gospodarstva i društva općenito, u Osijeku je prošlog tjedna potpisan Sporazum o suradnji na području informacijskih i komunikacijskih tehnologija između Ericssona Nikole Tesle i Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, čime su svoju dugogodišnju uspješnu znanstveno-istraživačku, razvojnu i obrazovnu suradnju podigli na još višu razinu. Sporazum su potpisali predsjednica Ericssona Nikole Tesle mr. sc. Gordana Kovačević i dekan FERIT-a prof. dr. sc. Tomislav Matić, a ujedno je predstavljen i zajednički istraživački laboratorij, ključno mjesto za rad inovativnih stručnjaka na razvoju novih tehnologija.

Odluka tvrtke Ericsson Nikola Tesla da dođe u Osijek prije pet godina pokazala se izuzetno dobrom, kazao je župan Ivan Anušić.

– Tada su zapošljavali 22 osobe, a sada njih više od stotinu. Od tada do danas proširili su svoje poslovanje, dijelom zahvaljujući suradnji s akademskom zajednicom, odnosno FERIT-om. Upravo je suradnja ključ daljnjeg napretka, zbog čega i Osječko-baranjska županija podržava različite razvojne projekte svih sastavnica osječkog Sveučilišta. Poznato je kako su Osijek i Osječko-baranjska županija postali središte IT događanja i poslovanja, čak i izvan Hrvatske, a mi, kao regionalna samouprava, uvijek ćemo biti podrška svim projektima koji budu stavljeni pred nas – rekao je župan Anušić.

Naglasio je da je ovo snažna poruka za budućnost i putokaz kako upotrebom suvremenih tehnologija možemo graditi dobre preduvjete za razvoj i daljnji gospodarski rast i napredak cijele županije.

U PRORAČUNU Dubrovačko-neretvanske županije godišnje je osigurano više od 186 tisuća eura za djelatnost vatrogastva Za popravke vozila, nabavu opreme i osposobljavanje Vatrogasnim postrojbama dodijeljeno 70.000 eura STANOVNICIMA pogođenima potresom na području Sisačko-moslavačke županije omogućen je besplatan prijevoz na svim relacijama unutar Hrvatske, pa tako i za ovo putovanje do važnih obalnih destinacija Linija sezonskog vlaka Od Vukovara do Splita noćnom linijom na ljetni odmor i kupanje na Jadran Roditelji učenika vaučere će moći iskoristiti u vinkovačkim knjižarama za nabavu potrebne školske opreme Olakšan početak nove školske godine Grad osigurao vaučere za nabavu potrebne školske opreme