Izbornik
Naslovnica Županije
Za popravke vozila, nabavu opreme i osposobljavanje

Vatrogasnim postrojbama dodijeljeno 70.000 eura

U PRORAČUNU Dubrovačko-neretvanske županije godišnje je osigurano više od 186 tisuća eura za djelatnost vatrogastva
Foto: DNŽ

Vatrogasna zajednica Dubrovačko-neretvanske županije provela je i ove godine javni poziv za prikupljanje prijava za dodjelu sredstava vatrogasnim postrojbama.

Sredstva koja su osigurana u županijskom proračunu dodjeljuju se dobrovoljnim vatrogasnim društvima i javnim vatrogasnim postrojbama, i to namjenski za popravke i održavanje vatrogasnih vozila, nabavu vatrogasne opreme i stručno osposobljavanje vatrogasaca. Ukupni iznos osiguran za ovu namjenu je 69.017 eura, a županijska Vatrogasna zajednica s postrojbama će zaključiti ugovore o dodjeli financijskih sredstava.

Dubrovačko-neretvanska županija u svom proračunu godišnje osigurava više od 186 tisuća eura za djelatnost vatrogastva.

Realizacijom europskih projekata, primarno onih koji se provode u sklopu programa prekogranične suradnje, nabavljena je vrijedna oprema namijenjena vatrogascima.

Tako su na području Dubrovačko-neretvanske županije nabavljena i opremljena četiri vatrogasna broda stacionirana u Dubrovniku, Slanome, Smokvici te na Mljetu. Jednako tako izgrađen je i opremljen Centar za obuku operativnih snaga civilne zaštite u Kuli Norinskoj. Dolina Neretve je, izgradnjom ovog Centra, dobila izrazito važan objekt namijenjen ponajprije vatrogasnim postrojbama. U sklopu provedbe projekata nabavljena je oprema vrijedna više od 350 tisuća eura, ponajprije za potrebe vatrogasnih postrojbi, a namijenjena je intervencijama pri onečišćenju mora, poplavama i gašenju požara. 

Roditelji učenika vaučere će moći iskoristiti u vinkovačkim knjižarama za nabavu potrebne školske opreme Olakšan početak nove školske godine Grad osigurao vaučere za nabavu potrebne školske opreme APEL stiže iz Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije Županije bez oružja Braniteljske udruge pozivaju da se preda nelegalno oružje GOSTI iz BiH obišli su bolnicu u Novoj Gradiški, Luku Brod i općinu Okučani Na području Republike Srpske živi samo 25 tisuća Hrvata Županija će podržati projekte od interesa za Hrvate u entitetu RS-a