Izbornik
Naslovnica Županije
Županije bez oružja

Braniteljske udruge pozivaju da se preda nelegalno oružje

APEL stiže iz Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije
Foto: SMŽ

Nakon tragičnog događaja u sisačkom Kanaku, kada je pomahnitali Neđad Fetić (58) ubio jednu i teško ranio više osoba, udruge branitelja s područja Sisačko-moslavačke županije uputile su apel na predaju nelegalnog oružja.

– Hrvatski branitelji u Domovinskom ratu stavili su svoje živote na raspolaganje domovini upravo kako bi za sve njezine građane osigurali sigurnost života i imovine, nepovredivost doma i zaštitu svake obitelji. Oružje koje je upotrijebljeno u takvu svrhu potrebno je sada konačno umiroviti, vratiti ga ovlaštenim službama – stoji u priopćenju Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije koje je potpisao predsjednik Koordinacije Nenad Bužanić.

Koordinacija je uputila apel nakon održanog sastanka održanog na inicijativu župana Ivana Celjaka, a na njemu je sudjelovao i načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Luka Pešut.

– Sisačko-moslavačka županija i hrvatski branitelji upućuju apel u javnost u smjeru povećanja zajedničke sigurnosti i odricanja od oružja i ostalih smrtonosnih sredstava koje, nažalost, mnogi građani i dalje nelegalno posjeduju. Ne zaboravimo ni da je nelegalno oružje u nekim slučajevima na dohvat dječjih ruku, što može jedino i isključivo značiti novu tragediju, koju nitko ne želi – ističe se u priopćenju u kojem i podsjećaju na trajanje akcije "Manje oružja, manje tragedija", koju policija provodi od 2007. godine i u kojoj građani bez ikakvih sankcija mogu predati oružje koje nelegalno posjeduju.

Državni stručni skup za nastavnike u sektoru šumarstva, prerade i obrade drva – zanimanje drvodjeljski tehničar dizajner Državni stručni skup Nastavnici šumarstva okupili se u Virovitici Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak ovih je dana s direktorom tvrtke Pametna energija d.o.o Robertom Mačekom potpisao ugovor o modernizaciji bjelovarske javne rasvjete Moguća nadogradnja u bilo kojem trenutku Novom tehnologijom javne rasvjete uštedjet će se i do 66 posto energije OTOČNO PARTNERSTVO izradilo je nacrt Teritorijalne strategije otoka Dubrovačko-neretvanske županije, a sve jedinice lokalne samouprave predložile su projekte koji su im prioritetni za financiranje Otočani sami donose odluke o razvojnim prioritetima Županiji na raspolaganju 28 mil. eura za ulaganja u otoke