Izbornik
Naslovnica Županije Ličko-senjska
projekt

Svako selo i zaselak imat će pristup mreži velike brzine

Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL/Ilustracija
Grad Gospić je prvi grad u Ličko-senjskoj županiji koji će krenuti u provedbu ovog projekta

Gradu Gospiću kao nositelju projekta, uz Grad Otočac i Općinu Plitvička jezera koji sudjeluju u projektu, odobrena su financijska sredstva u maksimalnom iznosu od 75,091.365,14 kuna za provedbu projekta razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa za područje Grada Gospića ukupno vrijednog 98,233.814,40 kuna.

Brojni hitovi odzvanjali su Trgom Stjepana Radića Uz Dan grada koncert će imati Zorica Kondža

Ovo je jedan od financijski najvrednijih projekata financiranih sredstvima EU u Gradu Gospiću u posljednjih nekoliko desetljeća. Ovaj projekt rezultat je dugotrajnog i vrijednog rada koji je započeo u srpnju 2017., a obuhvaća implementaciju nepokretne širokopojasne pristupne mreže sljedeće generacije (NGA) brzine od 100 Mbit/s na područjima svih naselja Grada Gospića, Grada Otočca i Općine Plitvička Jezera na kojima trenutačno nisu dostupne usluge širokopojasnog pristupa velikih brzina, odnosno na područjima na kojima operatori u sljedeće tri godine ne planiraju ulaganja u nepokretne širokopojasne pristupne mreže sljedeće generacije. Drugim riječima, svako selo i zaselak imat će pristup mreži i to velike brzine.

Institut za javne financije dao čistu peticu gospićkoj vlasti Gospić opet u dobrom društvu najtransparentnijih gradova RH

Grad Gospić je prvi grad u Ličko-senjskoj županiji koji će krenuti u provedbu ovog projekta, a s obzirom na nove informacijske i komunikacijske trendove koji zahtijevaju sve veću digitalizaciju, implementacijom pristupne širokopojasne mreže velike brzine na području Grada Gospića uvelike će se pridonijeti poboljšanju kvalitete razvoja gospodarstva, ali isto tako i turizma za čiji su razvoj i napredak neophodne ovakve nove tehnologije.