Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka
DODIJELJENE NAGRADE I ODRŽANA HUMANITARNA UTAKMICA

Svečano obilježen Dan križevačkih branitelja i 28. obljetnica oslobođenja vojarne u Križevcima

Svečano obilježen Dan križevačkih branitelja i 28. obljetnica oslobođenja vojarne u Križevcima
1/10
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Svečanost je započela u križevačkoj Gradskoj vijećnici prijmom kod gradonačelnika Grada Križevaca Marija Rajna

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u spomen na poginule branitelje svečano su obilježeni Dan branitelja Domovinskog rata Grada Križevaca i 28. obljetnica oslobađanja vojarne u Križevcima.

Ilustracija SPLIT I DUBROVNIK U povodu 28. obljetnice osnutka Hrvatske ratne mornarice, brodovi HRM-a bit će otvoreni za javnost

Svečanosti su u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren te zamjenik župana ujedno i izaslanik Predsjednika Hrvatskog sabora Darko Sobota.

Svečanost je započela u križevačkoj Gradskoj vijećnici prijmom kod gradonačelnika Grada Križevaca Marija Rajna gdje su se okupili brojni dužnosnici, ratni zapovjednici, članovi braniteljskih udruga te drugi uzvanici, nakon čega je u župnoj crkvi sv. Ane služena sveta misa koju je predvodio velečasni Stjepan Soviček. Uzvanici su se potom u koloni uputili prema spomen obilježju “Majka poginulog junaka” gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće, nakon čega su razgledali Spomen sobu Domovinskog rata u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Središnja proslava održana je u restoranu „Vojarna“ na kojoj su se načelnicima, županijskim i gradskim vijećnicima te drugim uvaženim gostima obratili župan Darko Koren, zamjenik župana i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Darko Sobota, križevački gradonačelnik Mario Rajn, pukovnik Vlado Kolić, izaslanica predsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Nevenka Benić te izaslanik predsjednice Republike Hrvatske general pukovnik Mladen Markač.

U sklopu svečanosti dodijeljene su nagrade za najuspješnije sudionike natjecanja branitelja u pikadu i beli, a u sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci je odigrana humanitarna utakmica za Udrugu Maslačak između MNK Futsal Dinamo i NK Radnik Križevci.