Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
SPLIT I DUBROVNIK

U povodu 28. obljetnice osnutka Hrvatske ratne mornarice, brodovi HRM-a bit će otvoreni za javnost

Ilustracija
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
U petak će i u Puli biti otvoren brod HRM-a za posjet građanstva, najavljeno je iz Ministarstva obrane

Svečanosti obilježavanja Dana Hrvatske ratne mornarice (HRM) i  28. obljetnice njenog osnutka poečele su danas u Splitu polaganjem vijenca i paljenjem svijeće u spomen sobi Zapovjedništva HRM-a i na  gradskom groblju Lovrinac a središnja svečanost održat će se u petak (20. rujna) u Dubrovniku.

Inicijativa gradonačelnika Split i Dubrovnik od Vlade traže da sami određuju broj taksi dozvola

Kako je najavljeno iz Ministarstva obrane danas će u sklopu ovih svečanosti u Makarskoj u gradskoj luci od 11 do 13 sati i od 16 do 18 sati za posjet građanstva biti otvoren brod HRM-a.

U četvrtak će u luci Gružu za posjet građanstva biti otvoreni brodovi HRM-a, a tog će se dana u Dubrovniku u spomen hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinom ratu upriličiti polaganje vijenaca i paljenje svijeća na gradskom groblju Boninovu, te obred polaganja vijenaca u more za sve poginule hrvatske mornare. Također u četvrtak u Dubrovniku će u katedrali u večernjim satima biti služena sveta misa za poginule i umrle hrvatske branitelje, te na Stradunu svečani koncert "Mi smo hrvatski branitelji."

lijepa gesta Koncertom 'To je moja zemlja' prikupljeno 320 tisuća kuna za splitsku bolnicu

Središnja svečanost obilježavanja 28. obljetnice Hrvatske ratne mornarice/ Svečano postrojavanje postrojbi HRM-a je u petak (20. rujna) u 10.30  luci Gružu u Dubrovniku, a prethodit će mu u jutarnjim satima jutarnja budnica Orkestra HRM-a ulicama Dubrovnika. U poslijepodnevnim satima tog dana u Gružu će za posjet  građanstva biti otvoreni brodovi  HRM-a, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Također u petak i u  Puli će za posjet građanstva biti otvoren brod  HRM-a, najavljeno je iz Ministarstva obrane.