Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Vrtuljak, tobogan, njihalo na novom igralištu

Sveta Nedelja dobila je još jedno dječje igralište

Foto: Grad Sveta Nedjelja
Novo igralište već je sedmo u posljednjih godinu dana, a u planu je izvedba i dvostruko većeg i opremljenijeg. Troškovi su stajali 211.000 kn

Sveta Nedelja bogatija je za još jedno dječje igralište. Na raskrižju Ulice Braće Ribara i Ulice Prudnjaci, naime, završeni su radovi na izvedbi manjeg dječjeg igrališta ukupne površine od 342 četvorna metra, na kojem djeca do deset godina mogu skakati, njihati se, igrati lovice i što god drugo im njihovo dječje srce poželi.

Ovo dječje igralište već je sedmo koje je izvedeno u zadnjih godinu dana na području grada, a cilj je osigurati adekvatan i siguran prostor za igru djece i roditelja.

Sajmište Daruvar “Sajmište” postalo omiljeno dječje okupljalište

Igralište ima spravu za igranje na spiralnoj opruzi za jedno dijete, vrtuljak s klupom i kombiniranu spravu za igru djece od tri godine, a koje se sastoji od konstruktivnih elemenata, stupova i greda. Igralište također ima i stepenice s toboganom kao i već ucrtanu školicu po kojoj djeca mogu skakati.

Uređena je pješačka staza te su postavljene klupe i novi koševi za smeće s pepeljarom. Također, uredio se okoliš u smislu uklanjanja dotrajalog zelenila i sadnje novog, pa je tako igralište okruženo zelenilom.

Vrijednost investicije iznosi 211 tisuća kuna s PDV-om. Nekadašnji gradski vijećnik Zdenko Tubikanec, gradski vijećnik Božidar Jedvaj i potpredsjednica Gradskog vijeća Ivana Bertović zajedno s gradonačelnikom Grada Svete Nedelje obilazili su gradilište tijekom trajanja projekta.

Ivan Čehok Prigradska naselja Sva dječja igrališta doći će na red za obnovu

U naselju Bestovje uz već izvedeno igralište u planu je i izvedba većeg i opremljenijeg dječjeg igrališta s više dječjih igrala i urbane opreme koje će biti izgrađene na površini od cca 785 četvornih metara u Ulici Dugi put, na raskrižju s Ulicom Braće Ribara.

Za navedeni projekt priprema se prijava na Natječaj Lokalne akcijske grupe "SAVA" za osiguranje bespovratnih sredstava iz EU fondova u visini od 30.000 eura za izgradnju dječjeg igrališta.