Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Daruvar

“Sajmište” postalo omiljeno dječje okupljalište

Sajmište
Foto: Grad Daruvar
Uređenje parkirališta u Ulici P. Preradovića financirao je Grad, a u planu je i preseljenje kamiona s tog mjesta

U daruvarskoj Ulici Petra Preradovića, među domaćima poznatoj kao “Sajmište”, nedavno su završeni radovi preuređenja pa je ta ulica poprimila novi i ljepši izgled.

Naime, Grad Daruvar financirao je uređenje parkirališta na nekadašnjem prostoru “Sajmišta”, a ujedno je ono postalo omiljeno okupljalište tamošnjih mališana jer su na dječjem igralištu postavljene četiri nove sprave i antistresna podloga.

Daruvar Projekt “Ženska perspektiva” Proizvodi 65 poduzetnica iz sedam županija

– Drago mi je da je “Sajmište” dobilo novu sliku i dimenziju i da više ne izgleda kao da je iz nekog davnog stoljeća. U skorije vrijeme nadam se i obnovi fasada na tom području po uzoru na gradove Lipik i Pakrac. Također, što je vrlo bitno, do kraja ove godine ili početkom iduće u planu je preseljenje kamiona s toga područja i preseljenje na područje tvrtke Dalit – najavljuje gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček koji tvrdi da će tada to biti završena priča.

Postoji čak ideja da se na tom parkiralištu, nakon što se presele kamioni, sagradi garaža za koju postoji veliki interes i potražnja.

Vrijednost radova i sprava bila je 73.562,50 kuna.

Osim toga, radilo se i u Ulici I. Mažuranića gdje su izvedeni radovi na modernizaciji nogostupa i parkirališta. Nogostup je dug 215 metara, a radovi su koštali 235.952,99 kuna.

Češka osnovna škola Daruvar Krenula dogradnja Češke škole i vrtića Dječji nogometni kamp nacionalnih manjina Sportsko druženje na prostorima HNK Daruvar U kampu nacionalnih manjina ove godine sudjelovalo 150 djece