Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Sastanak s premijerom

Sveučilište u Slavonskom Brodu s radom će krenuti u rujnu?

Foto: twitter.com/AndrejPlenkovic
Prema raspoloživim informacijama i Senat Sveučilišta u Osijeku potkraj svibnja donijet će odluku koja će omogućiti početak rada slavonskobrodskog Sveučilišta

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Zagrebu je o aktualnim temama razgovarao s brodsko-posavskim županom Danijelom Marušićem i predsjednikom Županijske skupštine Perom Ćosićem.

I nebo je plakalo 28. obljetnica najkrvavijeg ratnog dana

U prvom dijelu razgovaralo se o Đuri Đakoviću. Naime, Europska komisija odobrila je odluku Hrvatske vlade o državnom jamstvu za kredit Đuro Đaković Grupi u visini od 300 milijuna kuna. Tim sredstvima omogućena je likvidnost kompanije i nastavak poslovanja bez neopravdanog narušavanja tržišnog natjecanja na jedinstvenom tržištu.

– Ovakva odluka daje sigurnost Đuri Đakoviću – rekao je Marušić te naglasio da su sljedeće teme razgovora donijele još dobrih vijesti za cijelu županiju:

– Riječ je o početku rada Sveučilišta u Slavonskom Brodu! Doista je dogovoreno gotovo sve, a prema raspoloživim informacijama i Senat Sveučilišta u Osijeku potkraj svibnja donijet će odluku koja će omogućiti početak rada slavonskobrodskog Sveučilišta. Svi u Brodsko-posavskoj županiji očekujemo početak rada i to je stvarno dobra odluka!

Razvoj istočne Hrvatske Ne staju radovi u Luci Brod

Treća tema o kojoj se razgovaralo bila je gradnja novih objekata OŠ Milana Amruša, što je također pred realizacijom i to je dobitak za sve, posebno za zaposlenike te škole i djecu koja je pohađaju.