Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
I nebo je plakalo

28. obljetnica najkrvavijeg ratnog dana

Foto: bpz.hr
Toga dana je u Kuhačevoj ulici blizu područne škole “Hugo Badalić” u Slavonskom Brodu od neprijateljske bombe život izgubilo 16 osoba, od čega čak šestero djece, dok je 60 osoba ranjeno

Kao najkrvaviji i najžalosniji dan Domovinskog rata u Brodsko-posavskoj županiji pamtit će se 3. svibnja 1992., kada je u Kuhačevoj ulici blizu područne škole “Hugo Badalić” u Slavonskom Brodu od neprijateljske bombe život izgubilo 16 osoba, od čega čak šestero djece, dok je 60 osoba ranjeno.

Obilježena 25. obljetnica vojno-redarstvene operacije Bljesak Odali počast onima koji su za hrvatsku slobodu i za naš način života dali sve

Utihnuli su zauvijek toga dana glasovi onih najnevinijih, a najmlađe je dijete imalo tek 20 mjeseci. Tužnu obljetnicu događaja od prije 28 godina obilježili su polaganjem vijenaca kod spomenika “Djevojčica” i “Prekinuto djetinjstvo” zamjenik župana Damir Mirković i privremeni pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje BPŽ-a Branko Sabo.

Skromnu ceremoniju koja je ove godine morala biti obilježena u skladu s protuepidemijskim mjerama i nebo je ispratilo kapima kiše, kao da i ono plače za ovom nevinom žrtvom.