Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
povećanje kapaciteta

Sveučilištu Sjever darovana bivša vojarna za potrebe studija strojarstva i mehatronike

Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
Novim prostorima unaprijedit će se kvaliteta izvođenja nastave, ali i uvelike podići studentski standard - rekao je rektor Milković

Sveučilištu Sjever u četvrtak su ministar državne imovine Mario Banožić i rektor Marin Milković potpisali ugovor o prijenosu prava vlasništva dijela bivše vojarne u Optujskoj ulici za proširenje  kapaciteta za potrebe znanstveno-nastavne djelatnosti sveučilišta, a na potpisivanju je bio i premijer Andrej Plenković.

Sveučilište Sjever Koprivnica Sveučilište Sjever Predstavljena dva nova preddiplomska studija

Odlukom od 27. lipnja ove godine Vlada je Sveučilištu Sjever darovala nekretninu površine 22 tisuće četvornih metara, vrijednosti 8,5 milijuna kuna. Rektor Milković je istaknuo da Sveučilište Sjever stalno poboljšava kvalitetu znanstveno-nastavne djelatnosti, a za to je važno povećanje prostornih kapaciteta.

„Novim prostorima unaprijedit će se kvaliteta izvođenja nastave, ali i uvelike podići studentski standard, u smislu poboljšanja uvjeta i kvalitete studentskog života, što je jedan od glavnih ciljeva razvoja Sveučilišta Sjever“, rekao je rektor Milković te najavio da će se prostor u bivšoj vojarni obnoviti i preurediti za potrebe studija strojarstva, mehatronike te tehničke i gospodarske logistike.

Premijer Plenković istaknuo je da država da je nekretninu Sveučilištu Sjever čime će se omogućiti daljnji razvoj infrastrukture na Sveučilištu.

Dan otvorenih vrata Sveučilišta Sjever Studiranje Dan otvorenih vrata na Sveučilištu Sjever

„U ovom centru u Varaždinu i u centru u Koprivnici ima više od 3.800 studenata, a s FOI-jem  (Fakultet organizacije i informatike) i Geotehničkim fakultetom je više od sedam tisuća studenata u Varaždinu, što znači da je Varaždin odabrao svoj razvoj kao obrazovno središte”, rekao je premijer istaknuvši da Vlada to posebno podržava zbog niza studijskih programa koji su u STEM područjima.

„To je izrazito važno u kontekstu četvrte industrijske revolucije i u konačnici cijelog našeg obrazovnog sustava koji treba stvarati mlade ljude konkurentne za buduće tržište rada”, zaključio je Plenković.

Plenković: Špancirfest -deset lijepih i sadržajnih dana

Nakon potpisivanja ugovora i kratkog sastanka s vodstvom Sveučilišta Sjever, na kojem su bile i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, predsjednik Vlade Andrej Plenković posjet Varaždinu završio je obilaskom Špancirfesta, gdje im se pridružio i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Koprivnica obnova Sveučilišta obnova objekta Nova studentska menza s kafićem i terasom za nekoliko stotina studenata

„Ovo je prigoda da vidimo i glavnu turističku atrakciju Varaždina i Varaždinske županije. 150 tisuća ljudi ga posjeti svake godine i ja dolazim ovdje sa zadovoljstvom i čestitam i gradonačelniku i Turističkoj zajednici grada Varaždina na uvijek lijepih i sadržajnih deset dana”, rekao je premijer zaključivši da ta manifestacija u Varaždin privlači brojne domaće i strane goste.