Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
ŽUPAN POSJETIO TVORNICU MLIJEČNIH PROIZVODA OSIJEK

Svi su naši proizvodi od hrvatskog mlijeka

Foto: Osječko-baranjska županija
Tvornicu je prije tri mjeseca od Megglea preuzelo Belje plus

Tri mjeseca nakon što je Belje plus od Megglea preuzelo Tvornicu mliječnih proizvoda Osijek u posjet je došao župan Ivan Anušić, a s trenutačnim poslovanjem tvrtke, kao i cijelog Belja plus, upoznao ga je predsjednik Uprave Andrej Dean.

POSTROJENJE ZA DVOSTUPANJSKU FILTRACIJU VODE Riješen problem arsena u vodi za piće u Osijeku i okolici

– Zadovoljni smo što je Belje preuzelo tvornicu i što je ostala mljekarska proizvodnja i prerada, kao i skoro svi dosadašnji kooperanti, da su spašena radna mjesta i da je ovaj događaj imao sretan završetak – rekao je župan Ivan Anušić i zahvalio Upravi Belja plus na iskazanom interesu, kvaliteti i visokoj dozi profesionalnosti što danas u Osijeku imamo proizvodni pogon s perspektivom, ali i planovima koji obuhvaćaju nove investicije i pogone.

– Nakon preuzimanja mljekare događalo se puno dobroga i novoga, bilo je puno posla u razvoju, marketingu i prodaji, a kako smo i obećali, od sljedećeg tjedna možemo očekivati naš novi brend. Jako smo zadovoljni, a naglašavam da su to proizvodi 100 posto od hrvatskog mlijeka, od naših farmera, kooperanata i iz vlastite proizvodnje. Jedina smo mljekara u Hrvatskoj koja ima više od 4000 krava u vlastitoj proizvodnji i koja tako osigurava više od 35 milijuna litara mlijeka.

Naša kompanija Vupik proizvodi nam dodatnih 12 milijuna litara, dok 13 milijuna litara dolazi od kooperanata, što znači da na razini godine imamo više od 58 milijuna litara. Planovi su jasni, idemo dalje s novim proizvodima te očekujem u kratkom vremenu nove lijepe priče iz ovog područja. Župan Ivan Anušić sa svojim je pozitivnim pristupom prema ovom problemu tražio rješenja i nama skrenuo pozornost da je ovo dobra priča i nešto u čemu na kraju svi možemo imati veliku korist – rekao je Andrej Dean i najavio investicije u vrijednosti oko 10 milijuna eura u najskorije vrijeme koje planiraju uz pomoć EU fondova.