Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
PROJEKT OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Svim učenicima, njih 994, osiguran školski obrok

Foto: Osječko-baranjska županija
Cilj ovog projekta je ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva, i to u vidu podjele hrane u osnovnim školama.

Uz projekt “Školski obrok za sve” kojim Osječko-baranjska županija u suradnji s jedinicama lokalne samouprave osigurava besplatan i zdrav obrok za sve učenike osnovnih škola, već petu godinu zaredom provodi se i projekt '”Vrijeme je za školski obrok'”, za koji je održana uvodna konferencija za 2020./2021. školsku godinu. To je zapravo nastavak projekta '”Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva”'.

KNJIŽNICA I ČITAONICA NIKOLA ZRINSKI Otvoren prvi “Ruski kutak” u Hrvatskoj

Cilj ovog projekta je ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva, i to u vidu podjele hrane u osnovnim školama. U projekt je uključeno ukupno 994 učenika u riziku od siromaštva iz 14 osnovnih škola kojima je osnivač OBŽ.

Projekt je prijavljen na javni poziv koji je objavilo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Vrijednost projekta je 1,000.000 kuna te su sredstva u cijelosti bespovratna, 85 posto iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije i 15 posto iz državnog proračuna.