Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Prekogranična konferencija BiH i Hrvatske

”Svojim primjerom i logistikom želimo pomoći da kvalitetno prijave EU projekte i dobiju sredstva”

Foto: OBŽ
Uz predstavnike razvojnih agencija Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije te Općine Žepče, konferenciji su nazočili i predstavnici 11 općina iz Bosne i Hercegovine

U okviru projekta “Unaprjeđenje regionalne suradnje i razmjena iskustava u implementaciji prekograničnih projekata”, Razvojna agencija Žepče i Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije organizirali su prekograničnu konferenciju BiH i Hrvatske. Uz predstavnike razvojnih agencija Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije te Općine Žepče, nazočili su joj predstavnici 11 općina iz Bosne i Hercegovine. 

Cilj projekta i konferencije je unaprjeđenje suradnje Hrvata iz BiH s RH u pripremi i provođenju europskih projekata pa su predstavljani primjeri dobre prakse u suradnji na prekograničnim projektima koje su ostvarili djelatnici nazočnih razvojnih agencija.

– Prekogranična suradnja s BiH izuzetno je važna Osječko-baranjskoj županiji, čemu svjedočimo i u prethodnom razdoblju kada nismo povlačili europska sredstva, nego smo izravno sredstvima OBŽ-a prepoznavali potrebe Hrvata izvan RH. S potporom smo nastavili i od kada su dostupna europska sredstva, a svojim primjerom i  logistikom želimo pomoći da kvalitetno prijave projekte i dobiju sredstva. Neki projekti su već uspješno realizirani, a upravo pozitivni primjeri dobro će doći svim nazočnim načelnicima iz BiH – rekao je dožupan Josip Miletić.