Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Svečanost u Kutini

Tehničkoj školi obnovljen srebrni status Eko škole

Foto: Grad Kutina
Zelenom zastavom obilježava se status Eko škole

Tehnička škola Kutina svečano je obilježila obnavljanje srebrnog statusa Eko-škole prigodnim programom. Kako je rečeno, ova škola već 12 godina u međunarodnoj obitelji Eko škola odgaja generacije učenika osjetljive na pitanja okoliša te kroz raznolike eko aktivnosti pronalazi i popularizira nove načine djelovanja koji neće razarati svijet oko sebe već donositi uz poštovanje i usklađivanje s prirodnim okolišem i drugim bićima napredak i razvoj ljudskoj zajednici.

"Tik-tak, vrijeme je za kulturu" Radionice za mlade, nova oprema za POU Kutina...

Podizanju Zelene zastave nazočio je i nacionalni koordinator i voditelj programa međunarodne eko škole u RH, Ante Kutle, koji je tom prigodom pohvalio još jednu u nizu kutinskih škola koje ekološko osvještavanje vide kao jedan od prioriteta u odgoju djece.

Osim što je podizanjem zelene zastave Tehnička škola Kutina proslavila obnovljeni srebrni status međunarodne eko škole, škola se danas oprostila i sa svojim maturantima, njih 138. Na tradicionalnom ispraćaju i svečanoj podjeli svjedodžbi učenicima završnih razreda, nagrađeni su i učenici i mentori koji su postigli izvrsne rezultate na županijskim i državnim natjecanjima, smotrama i projektima u protekloj nastavnoj godini. Na ispraćaju maturanata bio je i gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić.

HGSS Kutina bit će na turističkim stazama HGSS Kutina dobio prostor - planiraju napraviti kartu Moslavačke gore