Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
"Tik-tak, vrijeme je za kulturu"

Radionice za mlade, nova oprema za POU Kutina...

Foto: Grad Kutina
Projekt je vrijedan gotovo 800.000 kuna od kojih je 85 posto iz fondova EU

Održana je početna konferencija projekta „Tik-tak, vrijeme je za kulturu“, vrijednog gotovo 800.000 kuna od kojih je 85% iz europskih fondova.

Dok se ne sagradi novi dječji vrtić Idući mjesec otvorit će se dvije nove jasličke skupine u OŠ Vladimira Vidrića

– Cilj projekta je doprinijeti razvoju i unapređenju postojećih te uspostavi novih modela sudioničkog upravljanja u kulturi i poticanje uključenosti građana i jačanja javne svijesti za razvoj kulturnih programa jačanjem kapaciteta 25 predstavnika organizacija civilnog društva i zaposlenika javnog sektora u kulturi – rekla je Jasminka Molnar, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Kutina koji je nositelj projekta.

Projektom se želi povećati uključenost građana i organizacija civilnog društva u procese donošenja odluka lokalne zajednice umrežavanjem i poticanjem suradnje u planiranju, izradi i provedbi projekata u kulturi.

Uspješna filmska družina OŠ Stjepana Kefelje 'ZOE' pobijedila u Bangladešu, putuje i u Seul

Uz POU Kutina partneri su Odraz – Održivi razvoj zajednice, Društvo naša djeca Kutina, Gradski savez KUD-ova Grada Kutine, Foto video klub i Grad Kutina.

Voditelj projekta Stjepan Badanjak istaknuo je da je cilj poboljšanje suradnje između organizacije civilnoga društva i javnih ustanova vezanih za Grad te institucija kojima je Grad osnivač da bi se unaprijedila suradnja između samih Udruga i grada Kutine. Projekt obuhvaća razne radionice i edukacije za djecu i odrasle, a obuhvaća i nabavu adekvatne opreme kako za Pučko otvoreno učilište tako i za Društvo naša djeca Kutina te Foto video klub Kutina.

Kutina Europski dan logopedije U Kutini s djecom rade dva logopeda