Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Dok se ne sagradi novi dječji vrtić

Idući mjesec otvorit će se dvije nove jasličke skupine u OŠ Vladimira Vidrića

1/2
Foto: Grad Kutina
Cilj gradskih vlasti je da više ne bude liste čekanja za dječje vrtiće, a novi vrtić gradit će se u ulici Silvija Strahimira Kranjčevića, u blizini OŠ Zvonimira Franka

S ciljem da se smanji broj djece na listi čekanja za upis u dječji vrtić privremeno će se otvoriti mogućnost smještaja za 16 djece jasličke skupine u prostoru Osnovne škole Vladimira Vidrića u Kutini.

Uspješna filmska družina OŠ Stjepana Kefelje 'ZOE' pobijedila u Bangladešu, putuje i u Seul

Trenutačno je u tijeku unutarnja rekonstrukcija prostora, koji će nakon adaptacije imati kapacitet za smještaj jedne jasličke grupe, uz zadovoljenje svih pedagoških standarda s pripadajućim sanitarijama.

Riječ je o posebnom preuređenju i prilagodbi dviju učionica u vrtić tako da se napravi poseban ulaz, a prilagodit će se i sustav grijanja, izolacije i vrata. Radovi bi trebali biti završeni već početkom travnja ove godine, a Grad je osigurao sredstva i za opremanje vrtića.

Idejno rješenje

– Plan je da vrtić započne s radom već početkom idućeg mjeseca, a da bi se omogućila realizacija tog plana prethodila je nabava sve potrebne opreme, namještaja, adaptacija prostora, ishođenje potrebne dokumentacije i osiguravanje financijskih sredstava u proračunu.

Bilo je potrebno uložiti i dodatna financijska sredstva u OŠ Vladimira Vidrića kako bismo prilagodili postojeće učionice za učenike koji su do sada boravili u prenamijenjenom prostoru za vrtićance – istaknuo je gradonačelnik Zlatko Babić prilikom obilaska radova.

kutina Potpisan sporazum o suradnji Petrokemije i Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije

– Cilj nam je smanjiti listu čekanja kako bismo omogućili roditeljima, koji se kad dijete navrši godinu dana moraju vratiti na posao, da smjeste svoju djecu i da tako mirni odlaze na posao sa saznanjem da im je dijete na sigurnom.

Ovo je, uz Dječji vrtić ‘Potočnica’ koji smo osposobili za rad prošle godine, još jedan naš trud da se smanji lista čekanja i omogući da svi dobiju mjesto do trenutka kada ćemo izgraditi novi Dječji vrtić pokraj OŠ Zvonimira Franka – poručio je gradonačelnik Zlatko Babić te dodao da je Grad Kutina trenutno u fazi idejnog rješenja za vrtić nakon čega će vrlo brzo započeti izrada projektne dokumentacije za čije je financiranje potpisan ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja.

Gotovo pola milijarde kuna bit će uloženo u vodoopskrbnu i kanalizacijsku mrežu u Kutini Projekt stoljeća – sagradit će se 50 km vodovoda, 34 km kanalizacije i pročistač vrijedan 87 milijuna

Promjena lokacije

Novost je da je lokacija planiranog vrtića promijenjena te će se on sada graditi u ulici Silvija Strahimira Kranjčevića, na parceli od 15.346 četvornih metara, pokraj koje se nalazi Osnovna škola Zvonimira Franka. Ukupna bruto površina planiranog vrtića bit će oko 1235 m², a planiran je smještaj osam odgojno-obrazovnih jedinica, od čega su tri jasličke jedinice i pet vrtićkih jedinica. Vrtić će imati i dvoranu te sve druge potrebne prostorije, sukladno standardima.

Nadalje, planirane su natkrivene terase jasličkih i vrtićkih grupa te uređenje vanjskih prostora i igrališta za djecu. Razlog promjene lokacije je smanjenje troškova jer se prelazi i na modularni način gradnje. Vrtić će se financirati iz fondova EU. 

LAG Moslavina financira 11 projekata Odobreno 400.000 kuna za dječje igralište u Kutinskoj Slatini