Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
LAG Moslavina financira 11 projekata

Odobreno 400.000 kuna za dječje igralište u Kutinskoj Slatini

Foto: Grad Kutina
Uz objavu odobrenih projekata raspisan je 3. krug natječaja za sufinanciranje

LAG Moslavina gradovima i općinama u sastavu LAG-a odobrio je sufinanciranje 11 projekata prijavljenih na 2. LAG natječaju za „Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a“. Ukupno je ovim projektima plasirano 2,8 milijuna kuna.

– Visina potpore iznosila je od 145.000 do 350.000 kuna po projektu, ovisno o investiciji u koju se ulaže. Uglavnom su to ulaganja u dječja igrališta, no imamo izgradnju tržnice, rekonstrukciju društvenih i vatrogasnih domova, opremanje, itd.

Sastanak u Repušnici Bitni projekti - infrastruktura, nova škola...

Ovo je drugi po redu natječaj vrijedan 2,8 milijuna kuna što znači da smo lani uspjeli plasirati oko 7 milijuna kuna ukupno, uključujući i ovaj natječaj koji se vodi za prošlu godinu – rekla je Anica Lenart, voditeljica LAG-a Moslavina.

– U ovom natječaju obuhvaćen je i Grad Kutina na razini 350.000 kuna gdje ćemo mi uložiti naših deset posto sredstava. To će biti dječje igralište u Kutinskoj Slatini na razini od 400.000 kuna čime želimo poboljšati standard života u ovom kutinskom prigradskom naselju – rekao je Zlatko Babić, predsjednik LAG-a Moslavina i kutinski gradonačelnik.

Upravni odbor LAG-a Moslavina donio je na svojoj sjednici i odluku o raspisivanju 3. LAG natječaja za sufinanciranje projekata u poljoprivredi.

Ulaganje u obrazovanje mladih Grad izdvojio 300.000 kuna za stipendije od 750 kuna koje prima 40 studenata