Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Uspješna filmska družina OŠ Stjepana Kefelje

'ZOE' pobijedila u Bangladešu, putuje i u Seul

Foto: Grad Kutina
Nakon ranijih uspješnica ove filmske družine poput filmova „O+O“, „Djeca svijeta“ i „Korita“, „ZOE“ postiže sve veći uspjeh

U povodu brojnih zapaženih rezultata na domaćim i međunarodnim festivalima filmske družine OŠ Stjepana Kefelje iz Kutine, gradonačelnik Zlatko Babić održao je prijem za uspješne filmaše i njihovog mentora, učitelja Gorana Šporčića. Oni su nedavno s kratkim igrano-animiranim filmom „ZOE“ osvojili glavnu nagradu za najbolji film mladog autora do 18 godina na „12th international children's film festival Bangladesh 2019“.

Otvoreno Svjetsko prvenstvo u streljaštvu za osobe s invaliditetom u Zagrebu Osiguravanje pristupačnosti Osobe s invaliditetom lakše na događanja u Pučko otvoreno učilište Kutina

Gradonačelnik Zlatko Babić i Ivica Glibo, zamjenik predsjednika Gradskog vijeća, zahvalili su na promicanju imena Kutine Marti Krunić, redateljici filma “ZOE”, Martinu Manwe Kurtzu, glavnom glumcu, Robertu Badanjaku, montažeru filma te Lei Horvat, glavnoj glumici u novom filmu “Kraljevski dodir”.

– Važno je da se kutinskoj javnosti istaknu i one, možda manje vidljive, aktivnosti učenika u kutinskim školama, a koje su Kutini donijele veliki uspjeh – rekao je gradonačelnik.

Nakon ranijih uspješnica ove filmske družine poput filmova „O+O“, „Djeca svijeta“ i „Korita“, „ZOE“ postiže sve veći uspjeh.

HGSS Kutina bit će na turističkim stazama HGSS Kutina dobio prostor - planiraju napraviti kartu Moslavačke gore

– Riječ je o filmu kojim promoviramo Lonjsko polje, stare vizure koje lagano izumiru, čardake i krajolike u koji će ostati upamćeni kroz ovaj film – rekao je Goran Šporčić.

– Djeca uživaju radeći u filmskoj družini, a na satovima tehničke kulture dijele se i filmska iskustva. Svaki od učenika ima želju nastaviti raditi nešto u vezi s ovom slobodnom aktivnošću – dodao je mentor Šporčić napomenuvši kako su pozvani i na jedan od najvećih svjetskih filmskih festivala u Seul u čemu će im pomoći i Grad Kutina.

Grad Kutina Novi vlasnik Kutina za 14 milijuna kuna prodala odmaralište na Malom Lošinju