Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Osiguravanje pristupačnosti

Osobe s invaliditetom lakše na događanja u Pučko otvoreno učilište Kutina

Otvoreno Svjetsko prvenstvo u streljaštvu za osobe s invaliditetom u Zagrebu
1/2
Foto: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL
Projektom će se u zgradi Pučkog otvorenog učilišta ugraditi dizalo kako bi se osigurala pristupačnost osobama s invaliditetom dvorani POU Kutina.

Ministarstvo hrvatskih branitelja Gradu Kutini odobrilo je sufinanciranje projekta „Ugradnja hidraulično vertikalne podizne platforme za prijevoz osoba s invaliditetom“ u vrijednosti od 250 tisuća kuna.

Projektom će se u zgradi Pučkog otvorenog učilišta ugraditi dizalo kako bi se osigurala pristupačnost osobama s invaliditetom dvorani POU Kutina.

Asistenti za osobe s invaliditetom Udruga OSI Kutina Ugovori za 12 osobnih asistenata

– Grad Kutina je u suradnji s Razvojnom agencijom Mrav prijavio na Javni poziv Ministarstva branitelja projekt pristupačnosti za osobe s invaliditetom na građevinskim objektima javne namjene.

Tako će ove godine biti ugrađeno dizalo u zgradi Pučkog otvorenog učilišta Kutina za olakšani pristup osobama s invaliditetom u vrijednosti od 250 tisuća kuna uz potporu Ministarstva branitelja u iznosu od 100 tisuća kuna – istaknuo je Tomislav Kojundžić, direktor RA Mrav te dodao da će se vertikalno podizna platforma sagraditi kroz narednih 6 mjeseci.

Foto: Grad Kutina

– Vladajuća koalicija u svom planu rada za ove 4 godine želi dati doprinos i pokazati brigu o osobama s invaliditetom tako da svake godine omogućimo pristup osobama s invaliditetom minimalno jednoj od naših zgrada koje su od društvenog značaja u Gradu Kutini.

Ove godine započinjemo s radovima na dizalu do dvorane POU Kutina što će omogućiti da sve osobe s invaliditetom lakše posjećuju događanja koja se odvijaju u POU što je do sada bio veliki problem zbog stuba koje osobe s invaliditetom nisu bile u mogućnosti premostiti – istaknuo je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić te najavio ugradnju dizala na zgradi gradske uprave u sklopu energetske obnove koja će započeti ove godine. 

Vrijedna donacija školi Donacija za OŠ Zvonimira Franka Nova didatkička oprema za djecu s teškoćama u razvoju