Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Gotovo pola milijarde kuna bit će uloženo u vodoopskrbnu i kanalizacijsku mrežu u Kutini

Projekt stoljeća – sagradit će se 50 km vodovoda, 34 km kanalizacije i pročistač vrijedan 87 milijuna

1/3
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Početak radova očekuje se na jesen ove godine, dok bi sve trebalo završiti u roku od tri godine

Golemi projekt Aglomeracije Moslavina vrijedan oko 400 milijuna kuna dobio je zeleno svijetlo za početak realizacije.

Započeli radovi na sustavu odvodnje Dugog Sela i Rugvice Priključak na kanalizaciju za 2600 kućanstava

Potvrđeno je kako Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Hrvatske vode nemaju primjedbe na aplikacijski set dokumenata za projekt "Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina" te je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike donijelo i odluku o financiranju iz fondova Europske unije za projekt "Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina".

Foto: Grad Kutina

Potpisivanje ugovora

Sada slijedi usuglašavanje sadržaja te potpis Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i Ugovora o sufinanciranju dok bi se izgradnja i rekonstrukcija vodovodne i kanalizacijske mreže realizirala u sljedeće 2-3 godine.

– Riječ je o projektu Aglomeracija, poboljšanju vodno-komunalne infrastrukture kojim će se realizirati poboljšani i novi sustav kako bi naša prigradska naselja poput Janja Lipe, Jamarica, Zbjegovače, Ilove, Gojla, uključujući i neke ulice u Kutini, realizacijom ovog projekta dobila dugo očekivani vodovod te kako bi se u većem dijelu Kutine osigurao kvalitetan sustav odvodnje. Ovo je najveća investicija za Grad Kutinu u povijesti grada ako se izuzme izgradnja Petrokemije. Ulaganje u komunalnu infrastrukturu na razini pola milijarde kuna golema je investicija, a mi ćemo uz to nastojati uložiti i dodatna sredstva u obnovu cesta na kojima će se obavljati radovi kako bi ovaj projekt zaokružio jedan važan investicijski ciklus koji u sljedeće tri godine očekuje Grad Kutinu – istaknuo je gradonačelnik Zlatko Babić.

Kutina Europski dan logopedije U Kutini s djecom rade dva logopeda

Niz ulaganja

Direktor Moslavine d.o.o. Mijo Šepak pojasnio je projektni proces dodavši kako se sada očekuje poziv na potpis ugovora o financiranju izgradnje predmetnog projekta.

Foto: Grad Kutina

– U vodoopskrbu će biti uloženo gotovo 137 milijuna kuna, što podrazumijeva novi pogon za kondicioniranje vode u Ravniku te dva zdenca u Osekovu. Izgradit će se nove vodovodne mreže u dužini od 50 km s četiri crpne stanice i rekonstruirati vodoopskrbna mreža u dužini od gotovo 30 km. Sustav odvodnje je veći zahvat od vodoopskrbe prije svega zbog toga što će se sagraditi novi uređaj za pročišćavanje otpadnih voda u vrijednosti od gotovo 87 mil. kuna, a ukupna vrijednost investicije za sustav odvodnje bit će 207 mil. kuna – istaknuo je Šepak dodavši kako će se obaviti i rekonstrukcija kanalizacijske mreže u dužini 13,4 km i izgraditi nova kanalizacijska mreža u dužini 34 km s 13 crpnih stanica.

Početak radova očekuje se na jesen ove godine. 

Kvalitetno zbrinjavanje otpada Do kraja godine bit će sagrađeno reciklažno dvorište u Kutini Stigao im vrijedan instrument Grad donirao klavir kutinskoj Osnovnoj glazbenoj školi