Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Započeli radovi na sustavu odvodnje Dugog Sela i Rugvice

Priključak na kanalizaciju za 2600 kućanstava

Foto: Grad Dugo Selo
Gradi se 85 kilometara kanalizacijske mreže

Prošlog su utorka i službeno započeli radovi na EU projektu “Rugvica-Dugo Selo – sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda“, vrijednom 173 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva iznose nešto više od 12,5 milijuna kuna. Radovima, koji će trajati 30 mjeseci, gradi se 85 kilometara duga kanalizacijska mreža na području Dugog Sela i Rugvice koja će omogućiti priključak na kanalizaciju za oko 2600 kućanstava.

Dodijeljena sredstva za projekte dugoselskih udruga Za kulturu i humanitarne djelatnosti 785.000 kuna

Na području Rugvice radovi su započeli u Pirinovoj ulici u Hruščici, gdje su početku radova uz predstavnike tvrtke EURCO koja je izvođač radova nazočili i direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, direktor Vodovoda i odvodnje Zagrebačke županije Tomislav Masten te načelnik Općine Rugvica Mato Čičak.

– Ovime bismo trebali završiti sustav koji je započeo 2011. godine kada je napravljen osnovni sustav kolektora na ovom području. Ovo što radimo danas sekundarna je mreža koja vodi prema većem spajanju stanovništva na sustav javne odvodnje – rekao je, a Masten je najavio još jedan važan projekt od 700 milijuna kuna u koji će biti uključen i Grad Dugo Selo.

Dugoselski Crveni križ organizira i dobrovoljno darivanje krvi, u 2018. bilo je 13 akcija, a prikupljeno je 847 doza krvi Slavi se 130. rođendan Krajem godine veliki jubilej Crvenog križa Dugo Selo

– Na području Dugog Sela ti će radovi biti teški 70-ak milijuna kuna, a rekonstruirat će se 45 kilometara vodovodne mreže, čime sustav vodoopskrbe na ovom području dovodimo je u jedno moderno stanje – otkrio je Masten.

Uz 85 kilometara kanalizacijske mreže projektom “Rugvica – Dugo Selo – sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda” na cijelom području sagradit će se 10 crpnih stanica te četiri retencijska bazena.

A osim u Hruščici, bageri su s radovima započeli i u Poduzetničkoj zoni Dugo Selo, gdje se s kopanjem započelo u Gospodarskoj ulici.

– Ovo nam puno znači, jer više neće biti septičkih jama, smrdljivih kanala i, najvažnije, bit će dolazak novih stanovnika na naše područje – rekao je gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian.

Na županijskoj razini organizator Lidrana prvi je put bila Srednja škola Dugo Selo Dugo Selo bilo je domaćin županijskog Lidrana Nenad Panian: Mladi, ulažite u svoje obrazovanje!