Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Dugo Selo bilo je domaćin županijskog Lidrana

Nenad Panian: Mladi, ulažite u svoje obrazovanje!

Na županijskoj razini organizator Lidrana prvi je put bila Srednja škola Dugo Selo
Foto: Grad Dugo Selo
Dugo Selo grad je s visokim vitalnim indeksom, grad mladih, poručio je dugoselski gradonačelnik

Hrvatski učenici ovih dana žive za Lidrano. Tko među učenicima osnovnih i srednjih škola ima najbolji književni, novinarski, dramsko-scenski, i filmski uradak odlučuje se od prošlog tjedna na državnoj i nacionalnoj razini, a domaćin natjecanja za osnovne i srednje škole na županijskoj razini bilo je Dugo Selo.

U HNK Varaždin svečano otvoreni Lidrano 2019 smotra kreativnosti i slobode stvaralaštva učenika i družina U HNK Varaždin svečano otvoren Lidrano 2019

Srednja škola Dugo Selo prvi put je organizator Lidrana srednjih škola, koji je ove godine okupio 66 učenika i 25 mentora iz 12 škola. Sudjeluju tako Gimnazija Antuna Gustava Matoša i Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola iz Samobora, SŠ Ban Josip Jelačić iz Zaprešića, SŠ Dragutina Stražimira iz Sv. Ivana Zeline, velikogoričke Ekonomska škola, Srednja strukovna škola, Gimnazija i Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina, SŠ Ivan Švear iz Ivanić-Grada, SŠ Jastrebarsko, SŠ Vrbovec i SŠ Dugo Selo.

Na osnovnoškolskoj razini organizator je Osnovna škola Josipa Zorića, a sudjeluje više od 120 učenika i 60 mentora iz osnovnih škola s područja Zagrebačke županije. Dobrodošlicu i puno uspjeha na Lidranu kao i u daljnjem školovanju zaželio je učenicima gradonačelnik Nenad Panian koji je obje smotre i otvorio. Otvorenje u SŠ Dugo Selo popratio je prigodan glazbeni program, nakon čega se sudionicima i njihovim mentorima obratila ravnateljica škole Darinka Svetec predstavivši im rad škole te zaželjevši im dobrodošlicu u Dugo Selo. Obratio im se i gradonačelnik.

– Dugo Selo grad je s visokim vitalnim indeksom, grad mladih. Učenici, ulažite u svoje obrazovanje – rekao je Panian srednjoškolcima, pritom istaknuvši važnost kulturnog stvaralaštva, a mladima je također poručio da “ostanu svoji”.

Dugoselski fašnik U nedjelju 3. ožujka Dugoselski fašnik – zabava za djecu i odrasle