Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
smotra kreativnosti i slobode stvaralaštva učenika i družina

U HNK Varaždin svečano otvoren Lidrano 2019

U HNK Varaždin svečano otvoreni Lidrano 2019
1/3
Foto: Varaždinska županija
Temeljni je cilj Lidrana njegovanje hrvatskog jezika i promicanje literarnoga, dramsko-scenskoga i novinarskoga izraza dok radovi predstavljaju rezultat neprekinutog rada voditelja s učenikom ili skupinom tijekom cijele školske godine, naglasio je zamjenik župana Tomislav Paljak

U HNK Varaždin svečano je otvoren Lidrano 2019 - županijska smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva. Domaćin Županijske smotre Lidrano za osnovne škole ove je godine Osnovna škola Šemovec, a za srednje škole Prva gimnazija Varaždin, prenosi Varaždinska županija.

U VARAŽDINU PROSLAVLJENA KINESKA NOVA GODINA nesvakidašnje slavlje U Varaždinu proslavljena Kineska nova godina

Otvorenju je uz veliki broj profesora, učitelja, mentora i učenika prisustvovao i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, a prisutnima se na početku smotre obratila ravnateljica Osnovne škole Šemovec Marina Hižak koja je izrazila zadovoljstvo što je upravo škola iz Šemovca domaćin ove vrijedne i tradicionalne smotre te je učenicima poželjela puno sreće i lijepog druženja.

Zamjenik župana Paljak je otvorivši smotru, naznačio kako na Lidranu učenici pokazuju svoje umijeće, kreativnost, književno i scensko stvaralaštvo, odnosno da je Lidrano svojevrsna rapsodija mašte i umjetničke kreativnosti naših učenika.

- Lidrano  je natjecanje koje ima drugačiju formu od ostalih i zato je iznimno zanimljivo. Sva djeca zaslužuju pozornost i svima im se trebati odati priznanje i poželjeti sreća na državnim natjecanjima te ćemo vidjeti što će oni ponuditi ove godine, a siguran sam da će ponuditi ono najbolje. Uvijek ponavljam da je temeljni cilj samoga Lidrana njegovanje hrvatskog jezika i promicanje literarnoga, dramsko-scenskoga i novinarskoga izraza dok radovi predstavljaju rezultat neprekinutog rada voditelja s učenikom ili skupinom tijekom cijele školske godine. Čestitke Osnovnoj školi Šemovec i Prvoj gimnaziji Varaždin na odličnoj organizaciji – zaključio je zamjenik župana.

Advent u Varaždinu 4Dan grada i "Advent u Varaždinu" slave se uz bogat program 'Mi smo Varaždinci sretni ljudi jer želimo razvijati svoj grad'