Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
U nedjelju 3. ožujka

Dugoselski fašnik – zabava za djecu i odrasle

Dugoselski fašnik
Foto: Grad Dugo Selo
Za odrasle fašničke skupine nagrade su u obliku poklon-bona od 2500 i 1500 kuna

Započele su prijave za Dugoselski fašnik 2019., koji će se tradicionalno održati u nedjelju, 3. ožujka, u Kolodvorskoj ulici.

Ovogodišnji Dugoselski fašnik će uz dječji fašnik, biti i proslava za odrasle kao i mjesto dobre fašničke zabave. Dok je dječji fašnik revijalnog tipa i sve grupe očekuju jednake prigodne nagrade u obliku slatkiša, Veliki fašnik je natjecateljskog tipa pa će nakon fašničke promenade i proglašenja pobjednika, uslijediti fašnički ples te besplatno jelo i piće za sve maskirane sudionike.

Marko Pavić u Bjelovaru Crveni križ Dugo Selo supotpisnik je ugovora za program zapošljavanja žena “Zaželi” Posao za 10 žena koje će brinuti o starijima


Prijave traju do 22.veljače, a šalju se na email urednistvo@dugoselska-kronika.hr, putem priložene prijavnice koja se može pronaći na stranicama Grada Dugog Sela. Dječje fašničke skupine Turistička zajednica Grada Dugog Sela sufinancirat će s 500 kn po skupini, a minimalni broj djece u skupini je 15. Na sudjelovanje se pozivaju i djeca iz udruga, a TZ Dugo Selo će također s 500 kuna sufinancirati po jednu dječju fašničku skupinu iz svake udruge. Minimalan broj djece skupini je 15.

Što se tiče fašničke skupine za odrasle, tu sufinanciranja nema, no njih očekuju atraktivne nagrade u obliku dva poklona bona vrijednosti 2500 kuna i 1500 kuna te odojak i vino.

pametna rasvjeta, obavijesti o gustoći prometa, pametni spremnici za otpad... Dugo Selo će do 2023. postati 'pametan' grad

Okupljanje fašničkih skupina bit će u Ulici Matije Gupca, kod ugostiteljskog objekta Stari krovovi, gdje će biti pult za prijavu skupina te formiranje povorke.

Male skupine kreću točno u 14 sati, a velike u 16 sati. Fašnik, inače, već tradicionalno organiziraju Grad Dugo Selo, Turistička zajednica Grada Dugog Sela, Pučko otvoreno učilište Dugo. Više informacija svi zainteresirani mogu dobiti na broj 01/2753-419 i 099/2399 400.

Dugo Selo Dugo Selo nastavlja s pozitivnim prirodnim prirastom U 2018. rođeno 80 dječaka i 93 djevojčice