Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Crveni križ Dugo Selo supotpisnik je ugovora za program zapošljavanja žena “Zaželi”

Posao za 10 žena koje će brinuti o starijima

Marko Pavić u Bjelovaru
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Zaposlit će se i jedan koordinator, a svaka će se zaposlena žena brinuti o šest korisnika s područja Dugog Sela, Rugvice i Brckovljana

Gradsko društvo Crvenog križa Dugo Selo za svoj projekt “Nova 50+ - program zapošljavanja žena” dobio je 2 milijuna kuna u sklopu programa zapošljavanja žena “Zaželi” čija je ukupna vrijednost više od 27 milijuna kuna.

Ugovor s dugoselskim Crvenim križem kao i s 9 novih potpisnika potpisao je u Ivanić Gradu ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić.

pametna rasvjeta, obavijesti o gustoći prometa, pametni spremnici za otpad... Dugo Selo će do 2023. postati 'pametan' grad

Svečanost dodjele ugovora nastavak je provedbe uspješnog projekta „Zaželi“, najvećeg projekta financiranog iz Europskog socijalnog fonda čija je ukupna vrijednost milijardu kuna i kojim će se zaposliti sedam tisuća žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada kako bi skrbile o 35 tisuća starijih osoba i osoba u potrebi.

– Zaposlit ćemo jednog koordinatora i deset žena iz teže zapošljive skupine. Svaka će se brinuti o šest korisnika s područja Dugog Sela, Rugvice i Brckovljana. Također, žene će proći potrebnu edukaciju odnosno prekvalifikaciju. Partneri na ovom projektu su sva tri JLS-a, Centar za socijalnu skrb te Hrvatski zavod za zapošljavanje. Sve zainteresirane starije osobe za ovaj vid pomoći mogu se javiti u Crveni križ Dugo Sela – izjavila je Gordana Kocaj, ravnateljica Crvenog križa Dugo Selo, ujedno i voditeljica ovog projekta.

Radovi na školi vrijedni su 3,5 milijuna kuna Radove na OŠ “Josip Zorić” u D. Selu upotpunosti financirala Županija U školi nije bilo mirno ni tijekom praznika, marljivi su bili - radnici

Zagrebačka županija kroz proračun daje podršku projektu “Zaželi”. Osigurana su sredstva za nabavku šest automobila kako bi Gradskim društvima Crvenog križa bila olakšana provedba. Dva su već kupljena, a jedno od četiri koja će nabaviti dobit će CK Dugo Selo.

Dugo Selo Dugo Selo nastavlja s pozitivnim prirodnim prirastom U 2018. rođeno 80 dječaka i 93 djevojčice