Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Općina Rugvica

Top učenica je Monika Sever, a naj “strukovnjak” je Matija Munić

1/3
Foto: OPĆINA RUGVICA
Nagrađeni najbolji učenici i studenti, ali i posebno istaknuti individualci

Općina Rugvica povodom svog Dana nagrađuje najbolje učenike i studente, kao i najuspješnije individualce općine. Nagrada se daje za najbolju učenicu generacije OŠ Rugvica, za najboljeg učenika strukovnih škola, najboljeg iz gimnazije te posebno za preddiplomski i diplomski studij. Svi nagrađeni jednokratno dobiju novčanu nagradu u iznosu od 2000 kuna.

Započela realizacija 12 milijuna kuna vrijednog projekta Za deset mjeseci Rugvica će imati još jedan moderan dječji vrtić

Tako je ove godine najbolja učenica generacije u Osnovnoj školi Rugvica Monika Sever, najbolji učenik strukovnih škola Matija Munić, a “top” gimnazijalci su Kristijan Mijić i Michaela Lončar. Od studenata, nagrađeni su Klara Kuzmec i Ružica Duvnjak kao najboljie studente preddiplomskog studija, a Petra Bićak i Iva Vukadin najbolje su studentice diplomskog studija.

Cjelogodišnja briga za učenike i studente je cilj Rugvice, pa tako svi učenici i studenti imaju besplatne pokaze za putovanja autobusom. Osim toga, svaki student, bio redovan ili izvanredan, dobiva i novčanu pomoć od općine u iznosu od 1400 kuna, i to po 700 kuna za svaki semestar. Općina Rugvica nada se ovim mjerama dodatno potaknuti svoje uspješne učenike i studente na dodatan rad i motivaciju.

Foto: OPĆINA RUGVICA

– Vjerujemo kako je briga za mlade briga za uspješnu i svjetlu budućnost – kažu u Općini Rugvica.

Posebno se prilikom Svečane sjednice nagrađuju i najbolji pojedinci. Tako je primjerice ove godine parataekwondaš Filip Cimaš dobio općinsko priznanje za izniman uspjeh u sportu u 2019. godini, dok je velečasni Dragutin Smrkulj dobio nagradu za životno djelo. Ovaj svećenik je premješten iz Rugvice u Sveti Ivan Zelinu nakon punih 14 godina rada i truda za boljitak mještana Rugvice.

Foto: OPĆINA RUGVICA

– Nažalost, pandemija koronavirusa nas je spriječila u svim našim manifestacijama i događanjima koja su se trebala događati u sklopu proslave Dana Općine. Bili su to bogati dani koji su trajali desetak dana, no ove godine nismo to bili u mogućnosti organizirati. Ipak, na jedan skroman način odali smo priznanje našim najboljim studentima, učenicima, sportašima i velečasnom Smrkulju – kazao je načelnik Općine Mato Čičak, kojeg ipak, dodaje, raduje to što je općina nastavila tradiciju nagrađivanja najboljih.