Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska 6518 pregleda
Uložit će se pet milijuna kuna

Toplice idu u obnovu - modernija ugostiteljska ponuda i nova radna mjesta

Daruvarske toplice
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Obnovljeni prostor dobit će novi funkcionalni izgled, omogućit će razdvajanje korisnika Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) od tržišnih

U Daruvarskim toplicama, prvoj hrvatskoj zdravstvenoj ustanovi koja je dobila kategorizaciju tri zvjezdice od Ministarstva turizma, u tijeku su radovi na preuređenju ulaza u vrijednosti od pet milijuna kuna, koji bi trebali biti gotovi do kraja godine, doznaje se u srijedu iz toplica.

Od tih 5 milijuna kuna, milijun kuna je iz EU fondova, a ostatak iz decentraliziranih te vlastitih sredstava.

Cilj projekta je obnoviti zdravstvenu infrastrukturu Daruvarskih toplica u neto površini od 768 četvornih metara, odvojiti zdravstvenu recepciju od komercijalne, ali i modernizirati ugostiteljski dio ponude.

Obnovljeni prostor dobit će novi funkcionalni izgled, omogućit će razdvajanje korisnika Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) od tržišnih, omogućit će se bolji protok korisnika i povećati standard usluge u ugostiteljstvu, kao i novo zapošljavanje.

"Ulazni prostor je prostor koji gost najprije vidi i temeljem kojega stječe prvi dojam. Preporuka Ministarstva turizma bila je da se upravo taj prostor uredi", rekao je Marcel Medak, ravnatelj Daruvarskih toplica.