Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Obnavlja se dječji vrtić u Grubišnom Polju

Tratinčica do 2020. u novom ruhu

Grubišno Polje
Foto: Grad Grubišno Polje
Dogradit će se i opremiti dvije sobe dnevnog boravka, izgradit će se višenamjenska dvorana, spremište, sanitarni čvorovi...

Grubišnopoljski Dječji vrtić “Tratinčica” čeka velik projekt obnove nakon koje se očekuje povećanje broja upisane djece, a sve zahvaljujući još jednom odobrenom europskom projektu rekonstrukcije i dogradnje. Naime, u sklopu mjere 7.4.1 Programa ruralnog razvoja RH Grubišnom Polju odobren je spomenuti projekt vrijedan gotovo devet milijuna kuna pri čemu će najveći dio, točnije 7,323 .700, doći iz fonda EU. Ostatak iznosa financirat će sam Grad te će to postati drugi veliki europski projekt Grubišnog Polja nakon pročišćivača otpadnih voda.

Obnova Doma zdravlja u Grubišnom polju Od temelja do krova Grubišnopoljcima se uređuje Dom zdravlja

Upis i djece s teškoćama

– Prije svega mi je drago što je naš projekt visokopozicioniran, među prvih desetak u Hrvatskoj, jer to je dokaz da je projekt izvrsno pripremljen i razrađen. To je još jedan u nizu projekata na koje sam ponosan jer, uz dio gradskoga, povlačimo znatne iznose europskog novca. Najvažnija je ipak činjenica da će adaptacija i dogradnja poboljšati uvjete rada u vrtiću. Nedavno je u vrtić uveden i rad logopeda pa će se kvaliteta uvjeta rada podignuti na višu razinu – najavljuje gradonačelnik Zlatko Mađeruh.

Ovaj skupocjeni i prijeko potrebni projekt u dječjem će vrtiću osigurati dogradnju i opremanje dvije sobe dnevnog boravka, višenamjensku dvoranu, spremište, sobe za osoblje, servis za obradu rublja, radionicu za domara, sanitarne čvorove, prilazni kolni put te proširen hodnik prema dvjema odgojnim skupinama.

Kao najvažniju stavku ovog projekta, naglašavaju u Gradu, jest očekivanje da će se uz povećani standard dječjeg vrtića u redoviti program predškolskog odgoja povećati upis za čak 25 djece. Osim njih, očekuje se i upis dodatnih petero djece s poteškoćama u razvoju, desetero djece pripadnika romske nacionalne manjine u redovni program te po petnaestero djece u programe sportskih igraonica, kao i onih na engleskom jeziku, koje će biti formirane izvan redovitog programa.

Povećanje standarda

Ujedno je to i najava novih radnih mjesta te, u skladu s očekivanim brojem upisane djece, bit će potrebna dva nova odgojitelja na neodređeno vrijeme, jedan voditelj sportske radionice, jedan engleske radionice, i to za 250 sati tijekom pedagoške godine. Također će se za rad u vrtiću tražiti više medicinske sestre koje će raditi dva sata tjedno po odgojnoj skupini, kao i stručni suradnik koji će raditi na pola radnog vremena.

Projekt uređenja trebao bi biti dovršen do siječnja 2020.

– Radovi će naš vrtić staviti u granice standarda koji je i obvezan za vrtić naše veličine. Sportska dvorana riješit će nam mnoge muke, posebno zimi – kazala je ravnateljica vrtića Biljana Karakaš.

kune Kultura, humanitarni rad... Za rad grubišnopoljskih udruga 200.000 kn