Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Sastanak župana s generalnim direktorom Arrive za Hrvatsku

Traži se novi model javnog linijskog prijevoza

Foto: Osječko-baranjska županija
Za donošenje novog modela funkcioniranja i financiranja javnog putničkog prijevoza postoji dobra volja, što je ključno, a model ćemo zajedno pronaći, rekao je župan Anušić

Održivost javnog linijskog prijevoza i njegova važnost za razvoj istočne Hrvatske bila je tema sastanka župana Osječko-baranjske županije Ivana Anušića i generalnog direktora Arrive za Hrvatsku Dražena Divjaka te njihovih suradnika.

VAŽNA OBLJETNICA Obilježeno 100 godina hrvatske Baranje - bisera županije

– Poslovanje tvrtke Arriva, koja je najveći pružatelj usluga putničkog prijevoza u Hrvatskoj, kao i drugih gospodarskih djelatnosti, ugroženo je zbog utjecaja pandemije koronavirusa, a za našu županiju ključan je kvalitetan prijevoz od prvog do zadnjeg grada i sela. Želimo ravnomjeran razvoj županije te da, bez obzira na to u kojemu mjestu žive, svako dijete i radnik mogu normalno funkcionirati, odlaziti u školu i na posao, no za to je potreban drugačiji način organizacije prijevoza. Zato smo s predstavnicima Arrive i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture razgovarali na koji način organizirati i zadržati kvalitetu prijevoza i usluge, a da tvrtka zadrži sve svoje djelatnike. Zaključke sastanka prezentirat ćemo Ministarstvu, ministru Olegu Butkoviću i premijeru Andreju Plenkoviću. Za donošenje novog modela funkcioniranja i financiranja javnog putničkog prijevoza postoji dobra volja, što je ključno, a model ćemo zajedno pronaći – rekao je župan Anušić.

DAN ŽUPANIJE "Usprkos koroni, realizirat ćemo sve planirane projekte"

Dražen Divjak naglasio je da Arriva trenutačno radi s 25 posto kapaciteta, uz poštivanje preporuka epidemiologa, a priprema se za jesen kada se očekuje normaliziranje ukupnog života. U tom cilju priprema se i novi model javnog putničkog prijevoza po principu javno-privatnog partnerstva.