Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Sastanak u Splitu

Treba riješiti prometna zagušenja u Županiji, posebno između Trogira i Omiša

Sastanak u Splitu
Foto: Grad Split
Između ostalog na sastanku se razgovaralo o spajanju splitskog područja s autocestom A1 i mogućnostima proboja tunela kroz Kozjak i prometnici Trogir – Omiš

Izgradnja cestovne infrastrukture u Splitsko-dalmatinskoj županiji je u velikom kašnjenju što stvara prometna zagušenja osobito na području između Trogira i Omiša te je nužno žurno izraditi dokumentaciju kojom bi se ubrzala izgradnja ključnih prometnica u toj županiji, rečeno je na sastanku u srijedu kojeg su potaknuli splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i župan Blaženko Boban.

Na sastanku su bili državni tajnik za infrastrukturu u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Tomislav Mihotić, direktor Hrvatskih cesta (HC) Josip Škorić, te direktor Županijske uprave cesta (ŽUC) u Splitu Petar Škorić, priopćeno je iz splitske Gradske uprave.

Kako se navodi u priopćenju, razgovaralo se o spajanju splitskog područja s autocestom A1 i mogućnostima proboja tunela kroz Kozjak i prometnici Trogir – Omiš. Također se razgovaralo o uređenju Ulice Zbora narodne garde u Splitu te rješavanju poteškoća prometnog pristupa splitskoj gradskoj luci.

Sudionici sastanka su se suglasili kako je potrebno prometno rasterećenje Splita te kako je je za to ključna izgradnja zaobilaznice od Solina do Stobreča  koja ne bi smjela prolaziti trasama postojećih splitskih gradskih ulica, navedeno je u priopćenju.

Na sastanku je dogovoreno formiranje radnih skupina u kojima će biti predstavnici lokalne samouprave, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i hrvatskih cesta a koje će biti angažirane na ubrzavanju aktivnosti na izgradnji prometne infrastrukture u Splitsko-dalmatinskoj županiji.