Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska 54 pregleda
Pregradnja učionica

Postignut kompromis: treći i četvrti razredi u dvije smjene, ostali u jednu

Presica o uvođenju jednosmjenske nastave u školi Ivan Goran Kovačić
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Postignut kompromis između Gradske uprave, koja u nekim gradskim školama nastoji organizirati jednosmjensku nastavu, te vodstva škole, u kojoj su se usprotivili pregrađivanju učionica

Učenici trećeg i četvrtog razreda brodske OŠ I. G. Kovačića od iduće će školske godine na nastavu, kao i dosad, ići u dvije smjene, a svi ostali u jednu. Rezultat je to postignutog kompromisa između Gradske uprave, koja u nekim gradskim školama nastoji organizirati jednosmjensku nastavu, te vodstva škole, u kojoj su se usprotivili pregrađivanju učionica. Dogovoreno je da će se završiti pregradnja učionica u kojima su radovi već počeli, dok se preostale dvije učionice ipak neće pregrađivati.

- Nakon što smo napravili analizu trenutnog broja učenika, učionica i kvadrature, izabrali smo najkvalitetnije i za sada jedino moguće rješenje kojim ispunjavamo pedagoške standarde, a povećavamo kvalitetu nastave - kazao je dogradonačelnik Hrvoje Andrić nakon sastanka s ravnateljem škole Zlatkom Bagarićem. Iako radovi na pregradnji učionica neće biti gotovi do početka školske godine, nastava će, kažu, ipak početi na vrijeme za sve učenike.