Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska 86 pregleda
Konstituirajuća sjednica

Treći mandat HDZ-a i HGS-a: Sapunar opet predsjednik Županijske skupštine

Konstituirajuća sjednica Splitsko-dalmatinske županije
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
U Splitsko-dalmatinskoj županiji, kojoj je na želu HDZ-ov Blaženko Boban, većinu čine 22 vijećnika HDZ-a i sedam HGS-a, a u oporbi su Most s 10 vijećnika, SDP-HNS s osam i Pametno s četiri vijećnika

Petroslav Sapunar (HGS) treći je put izabran za predsjednika Skupštine Splitsko-dalmatinske županije u kojoj je župan HDZ-ov Blaženko Boban. Prvi potpredsjednik je Živko Nenadić (HDZ), a drugi Ante Pranić (Most). Većinu čine 22 vijećnika HDZ-a i sedam HGS-a, a u oporbi su Most s 10 vijećnika, SDP-HNS s osam i Pametno s četiri vijećnika.

- Zahvaljujem se na iskazanom povjerenju, kako onima koji su glasali za mene, tako i onima koji nisu. Trudit ću se zadobiti i njihovo povjerenje svojim radom. Ovakva funkcija obvezuje i daje izuzetnu čast – rekao je Sapunar.

- Pred vama stojim otvorena srca za sve konstruktivne prijedloge, primjedbe pa i kritike. To jedino može unaprijediti rad izvršnog tijela Splitsko-dalmatinske županije, mene i mojih zamjenika. Uvjeravam vas, svaki vaš konstruktivan prijedlog naići će na plodno tlo – poručio je Blaženko Boban.

Protekla dva mandata, dakle zadnjih osam godina, HDZ i HGS su bili u koaliciji u Splitsko-dalmatinskoj županiji pa ova suradnja nije iznenađenje. Najavljena je odmah nakon izbora, još dok su padale teške riječi između Željka Keruma, predsjednika HGS-a i Andre Krstulovića Opare, HDZ-ovog gradonačelnika Splita. Međutim, sada dogovaraju i u Gradu Splitu suradnju po sličnom modelu. HDZ ima gradonačelnika, a HGS će dobiti mjesto predsjednika Gradskog vijeća na kojem će biti Jure Šundov, bivši Kerumov dogradonačelnik.