Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Prevencija rizičnih ponašanja

Trening životnih vještina za djecu

međimurje
Foto: Međimurska županija
Pilot-projekt koji je prvotno uveden za učenike 4. razreda svih osnovnih škola pokazao se vrlo uspješnim pa je nadograđen i proširen

Čak 3325 učenika međimurskih škola uključit će se u projekt "Trening životnih vještina", program primarne prevencije rizičnih ponašanja poput pušenja, konzumacije alkohola, zloporabe droga i nasilja. Uveden je u sve osnovne škole u Međimurju prije dvije godine, a kako su rezultati odlični, nastavlja se i u ovoj školskoj godini.

Policijska patrola u Međimurju U 41 naselju provedeno straživanje o osjećaju sigurnosti Svako drugo kazneno djelo revoltirani građani uopće ne prijavljuju policiji

– Pilot-projekt koji je uveden za učenike 4. razreda svih osnovnih škola u našoj županiji pokazao se uspješnim, stoga smo nastavili i nadogradili program u koji će u ovoj školskoj godini biti uključeni učenici četvrtog, petog i šestog razreda – objasnila je zamjenica župana Sandra Herman, ujedno i predsjednica Povjerenstva za suzbijanje zloporabe opojnih droga MŽ-a, koji je sa Zavodom za javno zdravstvo i potaknuo taj školski preventivni program.

Projekt se zasad provodi samo u Međimurskoj, Zadarskoj i Primorsko-goranskoj županiji. Koordinatorica školskih preventivnih programa Međimurske županije Andreja Zadravec Baranašić istaknula je kako će u ovoj godini biti uključeno 3325 osnovnoškolaca, a edukacije će provoditi 30 stručnih suradnika i 200-tinjak učitelja i razrednika.

Geotermalna energana Poslano Vladi Geotermalna energana predložena za strateški projekt