Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Ugodniji uvjeti boravka i izvođenja nastave za 360 učenika i njihove nastavnike

Tri milijuna eura za energetsku obnovu Gospodarske škole Čakovec

storyeditor/2024-10-18/MZB.jpg
Foto: Međimurska županija PROJEKT će omogućiti ugodnije uvjete boravka u školi te unaprijediti izvođenje nastave za 360 učenika i njihove nastavnike

Na red za energetsku obnovu došla je i Gospodarska škole Čakovec. Projekt je vrijedan 2,920.099 eura, istaknuto je na početnoj konferenciji, a uključuje niz zahvata, od povećanja toplinske zaštite zgrade do ugradnje suvremenih, fotonaponskih energetskih sustava, čime će se ostvariti i ciljevi vezani uz korištenje obnovljivih izvora energije i smanjene emisije ugljičnog dioksida u atmosferu. Obnovom će zgrada biti i ojačana te će joj se 14 posto povećati otpornost na potrese.

Riječ je o opsežnim radovima koji će se odvijati do lipnja 2026. godine. Ravnateljica škole Vesna Stunković naglasila je da će projekt omogućiti ugodnije uvjete boravka u školi te unaprijediti izvođenje nastave za 360 učenika i njihove nastavnike.

– Zahvaljujem Međimurskoj županiji i županu Matiji Posavcu na kontinuiranim ulaganjima u bolje uvjete u našim školama – rekla je ravnateljica. Prema riječima župana Matije Posavca, taj je projekt dio šireg plana ulaganja u obrazovanje.

– Radi se velikom projektu, čija ukupna vrijednost doseže gotovo tri milijuna eura, za što nam je odobreno sufinanciranje od 50 posto, čime nismo zadovoljni, no odustajanja nema i Međimurska županija će do završetka projekta uložiti još milijun i pol vlastitih sredstava. Još čekamo odluku o projektu dogradnje Srednje škole Prelog koji smo kandidirali kako bismo i tu investiciju okončali te navedenoj ustanovi priskrbili zaslužen status Centra izvrsnosti. Time ćemo zaokružiti aktualni ciklus ulaganja u naše srednje škole – rekao je župan Posavec na početnoj konferenciji projekta obnove škole. 

storyeditor/2024-10-18/PXL_161024_122306023.jpg Ravnatelji preuzeli laptope: "Naša županija nesebično ulaže u škole!" Županija školama donirala 132 laptopa, a opremit će i tri digitalne učionice storyeditor/2024-10-17/skola_vinkovci.jpg Radovi u obrazovanju Proširenje škola, vrtića i izgradnja novog dječjeg vrtića storyeditor/2024-10-18/a_androvic_statistika_bdp_foto_kristijan_toplak.jpg Županijski je BDP 2021. godine, u odnosu na 2016., rastao 31 posto ili 152 milijuna eura Andrović: BDP, broj zaposlenih i poduzetnika ne rastu slučajno