Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Ravnatelji preuzeli laptope: "Naša županija nesebično ulaže u škole!"

Županija školama donirala 132 laptopa, a opremit će i tri digitalne učionice

storyeditor/2024-10-18/PXL_161024_122306023.jpg
Foto: Ivana Ivanovć/PIXSELL U SURADNJI s CARNET-om Županija je dodijelila računala za šest škol

Župan Blaženko Boban dodijelio je 132 laptopa osnovnim školama s područja Splitsko-dalmatinske županije.

– Želimo na ovaj način pomoći školama, računala smo dodijelili u suradnji s CARNET-om za šest škola. Disperzirali smo ih po cijeloj županiji želeći olakšati nastavu nastavnicima, učiteljima i učenicima. Nastavljamo sa svojim aktivnostima na dobrobit naših učenika. Objavljen je i javni poziv za opremanje tri digitalne učionice pa pozivam sve da se jave na taj poziv. Županija je trenutačno u fazi da je od 15 planiranih školskih objekata iz novog NPOO programa za sada dobila 10 suglasnosti. Nadamo se da ćemo dobiti suglasnost za sve prijave. Ističemo važnost suradnje s lokalnim zajednicama i pozivam sve lokalne zajednice da se uključe jer samo zajedničkim djelovanjem možemo doći do konačnih rješenja – poručio je župan Boban.

Ravnateljica Osnovne škole Dugi Rat Iva Petričević zadovoljna je odnosom Županije.

– Zahvaljujem našoj županiji u ime svih ravnatelja i ravnateljica koji su primili laptop. Moderna su vremena i dosta vremena provodimo za računalima. Naša županija nesebično ulaže u škole. Naša škola uskoro treba ići u nadogradnju i tako se ulaže u školstvo i našu budućnost. U radu imamo veliku podršku Splitsko-dalmatinske županije – izjavila je ravnateljica škole koja je nedavno dobila novu sportsku dvoranu i dvije učionice. Ravnatelj Srednje škole Hvar Saša Paduan također je zahvalio osnivaču škole.

– Županija je prepoznala i otočne potrebe. I mi ćemo jačati digitalne kompetencije svojih učenika – zaključio je ravnatelj. 

storyeditor/2024-10-18/a_androvic_statistika_bdp_foto_kristijan_toplak.jpg Županijski je BDP 2021. godine, u odnosu na 2016., rastao 31 posto ili 152 milijuna eura Andrović: BDP, broj zaposlenih i poduzetnika ne rastu slučajno storyeditor/2024-10-18/Skupstina_1.jpg 30 osnovnih škola već provodi jednosmjensku nastavu Proračun rebalansom povećan na rekordnih 293,7 milijuna eura storyeditor/2024-10-21/Snimka_zaslona_2024-10-21_104846.png Javnozdravstvena akcija Brojni sugrađani priključili se "Lovu na tihog ubojicu"