Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska 88 pregleda
'2Islands On 2Wheels 2017'

Trogirom će nekoliko narednih dana vladati biciklisti

'2Islands On 2Wheels 2017' Trogir
1/5
Foto: '2Islands On 2Wheels 2017'
Utrka '2Islands On 2Wheels' XCM/XCP ove godine se boduje za Kup Hrvatske i starta 23. travnja u 13 sati s trogirske rive

Trogir Bike Week započinje već u srijedu startom druge etape Toura of Croatia, nastavlja se narednih dana utrkom '2Islands On 2Wheels 2017', a završit će se tradicionalnom Trogirskom biciklijadom za rekreativce.

Biciklisti su Trogir "osvojili" prošle godine rekreativnom utrkom '2slands on 2Wheels' koja je kod natjecatelja i čitave javnosti izazvala oduševljenje, ali ove godine ide velikim korakom naprijed. Organizatori biciklističkih događanja koji u Grad sretnog trenutka dovode potpuno novu kategoriju gostiju, i to baš u vrijeme kada ih najmanje ima, su uz Grad Trogir i Turističku zajednicu i Biciklistički klubovi "Kairos" te "Orlov krug".

-Sve je spremno za novi start, nadamo se da ste spremni i Vi! Imamo sve što druge utrke imaju, ali nitko nema ono što mi imamo – poručuje Ciprijan Buble iz BK Kairosa i poziva sve bicikliste da ovih dopedaliraju do Trogira, neće im biti žao. Atrakcija ima na pretek.

Foto: '2Islands On 2Wheels 2017'

O biciklističkoj utrci 'Tour of Croatia' ne treba puno govoriti. Treća godina zaredom, ukupno šest etapa, trasa duža od 1000 kilometara preko cijele Republike Hrvatske, više od 20 timova iz najvišeg ranga Svjetske biciklističke organizacije, izravni TV prijenos na HRT-u, Eurosportu te Eurosportu Asia zahvaljujući kojima će sliku Hrvatske i Trogira vidjeti gledatelji u 177 zemalja svijeta.

Druga etapa biciklističke utrke Tour of Croatia koja je u srijedu trebala završiti 29 kilometara dugačkim usponom na 1762 metra visoki vrh Sveti Jure na Biokovu, zbog loših vremenskih uvjeta će biti skraćena i cilj će imati na 860 metara nadmorske visine na koliko se nalaze Vrata Biokova, objavili su iz vodstva utrke.

Etapa će tako biti duga 107 kilometara, umjesto predviđena 123 kilometra. Također, start utrke u Trogiru bit će 45 minuta kasnije u odnosu na prijašnji raspored pa će biciklisti startati u 14.25 sati. Tom prigodom upriličit će se i snimanje milenijske fotografije upravo na rivi. Televizijski prijenos utrke će biti prema ranije utvrđenom rasporedu.

Treće izdanje utrke Tour of Croatia započelo je u utorak etapom od Osijeka do Koprivnice, a završit će u nedjelju, 23. travnja, u Zagrebu.

Utrka '2Islands On 2Wheels' XCM/XCP ove godine se boduje za Kup Hrvatske i starta 23. travnja u 13 sati s trogirske rive. Biciklisti voze preko čiovskog mosta, (na žalost starog, jer novi nije na vidiku), dalje makadamskim putevima od mjesta Žedno na vrhu otoka (feed zona za natjecatelje) potom do Slatina na istočnoj strani te natrag na cilj opet na trogirskoj rivi. Kup Hrvatske vozi se u duljini od 65 km (dva kruga), dok rekreativci voze jedan krug duljine 30 km.

Za sve sudionike utrke '2slands on 2Wheels' sprema se tombola s brojnim super vrijednim nagradama osiguranim od strane "bike friendly" hotela i putničkih agencija.