Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Projekt "Čudesan svijet grofa Jankovića"

Turisti u dvorcu u ulozi grofova

Foto: Virovitičko-podravska županija
Ugovor za projekt potpisali su ministar Cappelli i župan Andrović

Ministar turizma Gari Cappelli i župan Igor Andrović potpisali su ugovor za projekt "Čudesan svijet grofa Jankovića".

Cikloturizam razvoj kontinentalnog turizma Ministarstvo turizma osiguralo 278.000 kuna za cikloturistička odmorišta

Projekt je vrijedan 935.734 kune, a bespovratna sredstva Ministarstva turizma iznose 480.000 kuna. Tim će se projektom multimedijski opremiti Centar za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju i postaviti oprema za virtualnu stvarnost (videoigre i aplikacije).

Uredit će se i završni sloj od betonskih opločnika za kolni promet, pristup vatrogasnom vozilu na lokaciji Parka Suhopolje, a omogućit će se i nesmetano kretanje povijesnim perivojem u kojemu je dvorac smješten.

Glavna aktivnost je, pak, nabava multimedijske opreme zahvaljujući kojoj će posjetitelji "uskočiti" u ulogu plemića pomoću aplikacije "Ja sam Grof/Grofica", interaktivnim upravljanjem vlastitom fotografijom i presvlačenjem u autentičnu plemićku odjeću te modeliranjem likova iz baroknog razdoblja. Potom u virtualnoj stvarnosti mogu zaplesati s plemićkom obitelji Janković.

Sastavni je to dio rekonstrukcije dvorca Janković u Suhopolju u Centar za posjetitelje sa smještajnim kapacitetima, uređenja perivoja te provedbe projekata "Suhopoljski vremeplov" i "Uređenje staza unutar 
 perivoja".