Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Regionalni centar kompetentnosti

Turistička škola Dubrovnik jedan od 25 regionalnih centara

Predviđena ulaganja: u prostor u zgradi škole, u prostor unutar gradskih zidina (Garište) te u prostor u Vili Čingrija
Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Potpisani su i međunarodni ugovori o suradnji s Baskijskim kulinarskim centrom koji je najznačajnija institucija ovog tipa

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja imenovana je Regionalnim centrom kompetentnosti (RCK) u sektoru turizam i ugostiteljstvo.
Veliki je to uspjeh za Dubrovačko-neretvansku županiju koja je kandidaturi priložila Razvojni plan u kojem je, kao osnivač, dokazala spremnost i potencijale za potporu osnivanju i održivom upravljanju budućim RCK-om.

Vrtić Pčelica u Dubrovniku Nova ulaganja grada Obnova vrtića u Mokošici, sanacija igrališta u Gružu

Potpisani su ugovori o suradnji s ostalim županijskim školama za strukovno obrazovanje, visokim učilištima, strukovnim komorama te hotelskim kućama. Potpisani su i međunarodni ugovori o suradnji, primjerice s Baskijskim kulinarskim centrom koji je najznačajnija institucija ovog tipa na globalnoj razini.
 Imenovanje Turističke i ugostiteljske škole jednim od 25 regionalnih centara kompetentnosti u Hrvatskoj svojevrsna je ulaznica u dva EU fonda.

Centar za djecu s poteškoćama u razvoju Župan u obilasku kapitalnog projekta Županije Na jesen se otvara novi Centar za djecu s poteškoćama u razvoju

U Županiji su predviđena ulaganja na tri lokacije: u prostor u postojećoj školskoj zgradi, u prostor unutar gradskih zidina (Garište) te u prostor u Vili Čingrija. Sredstva u iznosu oko milijardu kuna osigurana su u operativnim programima “Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020” i “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020”, a natječaji bi se prema najavama iz Ministarstva trebali raspisati već u rujnu. 

Župan Nikola Dobroslavić Dubrovačko-neretvanska županija Župan potpisao šest novih ugovora za koncesije na pomorskom dobru